Такий сніданок готую часто для своєї родини.
- кефір (об’ємом 250 мл) — 1 скл.
- сир твердий (моцарела для піци або будь-який ваш улюблений сир) — 70 г
- шинка (з індички або будь-яка улюблена ковбаса) — 100 г
- борошно пшеничне — 1 скл.
- сіль — 0,5 ч. л.
- цукор (можна 1 ч л, за смаком) — 0,5 ч. л.
- сода — 0,5 ч. л.
- перець болгарський (помаранчевий, маленький) — 1 шт
- помідор (невеликий) — 1 шт
- зелень (цибуля зелена і петрушка) — 2 гілочки
- олія соняшникова (для смаження оладок)
- яйце куряче — 2 шт
Приготування:
- Наливаємо в посудину кефір, кладемо цукор, соду і сіль, змішуємо. Чекаємо реакції кефіру на соду, вона в ньому погаситься.
- Готуємо продукти, які нам знадобляться для оладок. Я буду використовувати сир моцарела для піци, він дуже добре плавиться. Я взяла в оладки шинку з індички.
- Шинку ріжемо дрібними кубиками, сир натираємо на середній тертці. Розбиваємо яйця. Все додаємо в кефір і змішуємо.
- Просіваємо борошно. У мене пішла рівно 1 склянка, ємністю 250 мл. Замішуємо тісто.
- Помідор, перець і зелень дуже дрібно ріжемо. Викладаємо в тісто.
- Все ретельно перемішуємо. Тісто до випічки готове.
- На сковорідку наливаємо олію, гріємо і столовою ложкою викладаємо тісто. Сковорідка у мене D-24 см. Я на ній розмістила 4 оладки. Потрібно оладки викладати з відстанню, в процесі обсмажування вони ростуть. Обсмажуємо з одного боку на середньому вогні.
- Перевертаємо, зменшуємо вогонь на мінімум, накриваємо оладки кришкою і смажимо до красивого кольору з іншого боку.
З цієї кількості тіста вийшло 20 шт оладок. Смажила в 5 разів і кожного разу наливала трохи олії. Складала оладки на паперовий рушник, щоб позбавитися від зайвої олії.
Смачного!
Підтримайте проект на Patreon
Новини від "То є Львів" в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/inlvivinua.
ТЕГИ:кулінарія