Четвер, 7 листопада

Сніданок, який готується за кілька хвилин — оладі зі смаком піци

Такий сніданок готую часто для своєї родини.

  • кефір (об’ємом 250 мл) — 1 скл.
  • сир твердий (моцарела для піци або будь-який ваш улюблений сир) — 70 г
  • шинка (з індички або будь-яка улюблена ковбаса) — 100 г
  • борошно пшеничне — 1 скл.
  • сіль — 0,5 ч. л.
  • цукор (можна 1 ч л, за смаком) — 0,5 ч. л.
  • сода — 0,5 ч. л.
  • перець болгарський (помаранчевий, маленький) — 1 шт
  • помідор (невеликий) — 1 шт
  • зелень (цибуля зелена і петрушка) — 2 гілочки
  • олія соняшникова (для смаження оладок)
  • яйце куряче — 2 шт

Приготування:

  1. Наливаємо в посудину кефір, кладемо цукор, соду і сіль, змішуємо. Чекаємо реакції кефіру на соду, вона в ньому погаситься.
  2. Готуємо продукти, які нам знадобляться для оладок. Я буду використовувати сир моцарела для піци, він дуже добре плавиться. Я взяла в оладки шинку з індички.
  3. Шинку ріжемо дрібними кубиками, сир натираємо на середній тертці. Розбиваємо яйця. Все додаємо в кефір і змішуємо.
  4. Просіваємо борошно. У мене пішла рівно 1 склянка, ємністю 250 мл. Замішуємо тісто.
  5. Помідор, перець і зелень дуже дрібно ріжемо. Викладаємо в тісто.
  6. Все ретельно перемішуємо. Тісто до випічки готове.
  7. На сковорідку наливаємо олію, гріємо і столовою ложкою викладаємо тісто. Сковорідка у мене D-24 см. Я на ній розмістила 4 оладки. Потрібно оладки викладати з відстанню, в процесі обсмажування вони ростуть. Обсмажуємо з одного боку на середньому вогні.
  8. Перевертаємо, зменшуємо вогонь на мінімум, накриваємо оладки кришкою і смажимо до красивого кольору з іншого боку.

З цієї кількості тіста вийшло 20 шт оладок. Смажила в 5 разів і кожного разу наливала трохи олії. Складала оладки на паперовий рушник, щоб позбавитися від зайвої олії.

Смачного!

Джерело


Підтримайте проект на Patreon

Новини від "То є Львів" в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/inlvivinua.