Огірки на зиму “Празькі” – оригінальний смак підкорить вас. Тепер щороку їх закриваю.
Складові:
- часник — 2 зуб.
- лавровий лист — 2 шт
- лист чорної смородини — 2 шт
- кріп — 1 шт
- хрін — 1 дол.
- перець духмяний горошком — 3 шт
- лимон — 1 шт.
- вода — 0.5 л
- сіль — 20 г НЕ йодована
- цукор — 75 г
- лимонна кислота — 0.5 ч. л.
- огірки — 12 шт середнього розміру
я поклала на 1,5 л води 2 ст. л. солі, 6 ст. л. цукру і 2 ст. л. оцту 9%
Приготування:
На дно літрової банки укладаємо: зубчики часнику, лавровий лист, листя смородини, парасольку кропу, 1 см. Кореня хрону, горошини запашного перцю, і один тоненький шматок лимона.
Огірки добре промиваємо, споліскуємо під проточною водою.
Укладаємо в банку огірочки і заливаємо окропом на 20 хвилин. Воду зливаємо, вона нам не потрібна.
Приготування маринаду: Додаємо в воду сіль, цукор, лимонну кислоту і кип’ятимо з моменту закипання 1 хвилину.
Заливаємо киплячим маринадом огірки, закатуємо кришкою, чекаємо поки охолонуть при кімнатній температурі і ховаємо в прохолодне місце.
Підтримайте проект на Patreon