Курячі грудки з сиром та яблуками запечені в духовці

1764

Простий рецепт ароматної курячої грудки, запеченої з яблуком і сиром у вигляді гармошки. Оригінальна страва не тільки урізноманітнює щоденний раціон, але і стане головною на святковому столі. За рахунок яблука куряче м’ясо при запіканні стане соковитим і набуде нового чудового смаку.

Складові

2 шматки курка (філе грудки)

120 гр. сир (твердий)

1 шт. яблуко

1 гілочка чебрецю

за смаком перець (мелений)

за смаком сіль

Приготування

Шматочки курячої грудки промиваємо і висушуємо паперовими рушниками. Підготовлене філе надрізаємо гострим ножем, але прорізаємо не до кінця. Має вийти 7-8 розрізів.

Яблуко чистимо  від насіння і нарізаємо на тонкі скибочки, сир – на тонкі шматочки. Філе викладаємо в змащену форму. У кожен надріз вставляємо по скибочці яблука і сиру. Для краси скибочки повинні відповідати ширині надрізу.

Посипаємо підготовлені шматочки сіллю, меленим перцем, нарізаним свіжим чебрецем, накриваємо фольгою і відправляємо в розігріту духовку при 200 градусах на 30 хвилин.

Готове ароматне філе з яблуками і сиром виймаємо і подаємо відразу з улюбленим гарніром і хрустким салатом. Чебрець можна замінити на розмарин, петрушку і доповнити блюдо будь-якими спеціями за смаком. Смачного!!!