Пісний гречаний суп з грибами і картопляними галушками

Способів і рецептів, за якими можна приготувати смачний пісний суп, превелика безліч.

Практично з будь-яких продуктів і овочів. Але давайте не будемо забувати і про крупи. Наприклад, гречку. З власного досвіду можу сказати, що мало моїх знайомих готує з гречки суп, зазвичай вона йде на каші та гарніри. І я вважаю, що дуже даремно.

Ця крупа відмінно підходить для супу, особливо коли приходить бажання приготувати пісний і корисний супчик. Гречка дозволена майже всіма дієтами, вживається навіть у великий піст, а найголовніше, дуже улюблена багатьма. Так чому б нам не зварити з неї суп.

Картоплю ми замінимо на галушки і для смаку додамо гриби. Нехай це будуть печериці з магазину, тому що у нас зараз весна. А влітку або восени можна і свіжих лісових грибів додати. Вирішено, варимо пісний гречаний суп.

Знадобиться:

  • гречана крупа — 0,5 склянки,
  • шампіньйони — 300 грам,
  • картопля — 2-3 шт,
  • морква — 1 шт,
  • цибуля — 1 штука,
  • яйце — 1 штука,
  • борошно — 2-3 столові ложки,
  • зелень петрушки або кропу,
  • сіль і перець до смаку.

Приготування:

1. Так як ми готуємо пісний суп, нам не знадобиться заздалегідь заготовляти м’ясний бульйон. Гречаний суп готується на воді. Щоб він вийшов смачніше, пів склянки гречки трохи обсмажте на сухій сковороді. Буквально кілька хвилин підсушіть.

2. В окремій каструлі зваріть картоплю. Вона не йде в суп у вигляді кубиків, з неї ми будемо готувати галушки. Тому зваріть її  до м’якості і розімніть в пюре.

3. Налийте в каструлю 2 літри води, висипте туди гречку і варіть її до готовності.

4. В цей час дрібно наріжте цибулю і натріть на тертці очищену моркву. Обсмажте на розігрітій сковорідці з рослинним маслом до м’якості і зовсім злегка підрум’яньте.

5. Наріжте печериці тонкими пластинками по півгрибочка. Робіть такі шматочки, які вам подобається в супі. Потім додайте гриби в сковороду до цибулі і моркви і трохи стушкуйте. Як тільки з грибів випарується рідина, можна перекладати їх до гречки в каструлю. Посоліть суп за смаком. На 2 літри знадобиться приблизно половина столової ложки солі.

6. У розім’яте картопляне пюре додайте сире яйце і ретельно перемішайте. Трохи підсоліть суміш. Потім додайте борошно. Коли ви все перемішаєте, повинне вийти густе тісто, з якого можна зліпити вареники.

7. У каструлі, де вариться гречка, овочі і гриби, повинна кипіти вода. Прямо в бурхливий окріп викладаємо галушки. Є два варіанти їх ліплення. Зробити грудочки з картопляного тіста руками або формувати їх ложкою. Галушки можуть бути нерівними і злегка безформними, це нормально. Головне робіть їх такого розміру, щоб потім вони містилися в ложку і було зручно їсти суп.

8. Поки суп закипає знову після додавання галушок, наріжте дрібно зелень. Додайте її в суп чи можете класти індивідуально в кожну тарілку. Як тільки галушки спливли, дайте покипіти 2 хвилини і знімайте каструлю з вогню. Якщо не впевнені, то спробуйте галушки на готовність. Інші інгредієнти точно зварилися.

Готовий пісний гречаний суп з галушками розливайте по тарілках, додайте зелень за смаком і сідайте обідати. Приємного апетиту!

Джерело

Новини від "То є Львів" в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/inlvivinua.