Пропонуємо вам чудовий рецепт сирних завиванців.
Особливість цього рецепту полягає в тому, що після випічки сирні завиванці заливаються поливкою зі сметани, та потребують часу, щоб настоятися.
В результаті застосування такої технології завиванці виходять м’якими, просочуються сметаною і по всьому будинку розноситься приголомшливо смачний аромат випічки.
Вам знадобиться:
Для тіста:
- 350 г борошна
- 3 г сухих дріжджів
- 100 г молока
- 50 г цукру
- 50 г якісного жирного (82%) маргарину; якщо зовсім проти маргарину, візьміть вершкове або рослинне масло
- 70 г сметани
- 3.5 г солі
Для начинки: 500 г сиру 1 яйце 100 г цукру
Для заливки: 200 г сметани 1 столова ложка цукру
З наведеного кількості інгредієнтів у мене вийшло 20 міні-завиванців з сиром
Приготування: У тепле молоко всипте сухі дріжджі, додайте пів чайної ложки цукру, 2 – 3 чайні ложки борошна (із загальної норми). Все розмішайте до однорідності і залиште хвилин на 30 – 40 до появи пінки.
Борошно просійте. Додайте сіль, цукор і все розмішайте, щоб всі сухі інгредієнти рівномірно розподілилися за обсягом.
Додайте в борошняну суміш розм’якшений маргарин, сметану і розітріть все у крихту.
Влийте дріжджову бовтанку і замісіть тісто середньої консистенції – не дуже туге, але і не дуже м’яке. Оскільки, борошно скрізь різне, в процесі замісу вам може знадобитися додати ще трохи борошна (якщо тісто вийшло рідкуватим і погано тримає форму) або молока (якщо залишилося змочене борошно або тісто дуже туге).
Замішане тісто накрийте і залиште в спокої хвилин на 10 – 15. За цей час борошно вбере вологу, утворить клейковину і тісто буде простіше вимісити.
Відпочиле тісто гарненько вимісити до гладкого однорідного стану.
Готове тісто накрийте і залиште в теплі до подвоєння в обсязі.
Якщо маєте в своєму розпорядженні більше часу, тісто вимніть і дайте підійти вдруге. Якщо часу немає, з тістом можна працювати.
Для сирної начинки сир розітріть з яйцем і цукром в однорідну масу. Якщо сир вологий, додайте в начинку трохи борошна або тертих сухарів.
Тісто розкачайте, як прямокутник товщиною 0.5 – 1 см.
Розкладіть сирну начинку.
Заверніть тісто з начинкою в рулет.
Наріжте рулет на шматочки бажаної товщини. У мене їх вийшло рівно 20.
Сирні завитки вільно розкладіть на деко, застелене папером для випічки, накрийте і залиште хвилин на 40.
Через 40 хвилин міні-завиванці повинні значно збільшитися в обсязі.
За 5 – 7 хвилин до випікання змастіть завиванці розбовтаним яйцем.
Випікайте при 180 – 200 С до рум’яної скоринки.
Для заливки змішайте сметану з цукром.
Відразу ж після випічки рясно змастіть завиванці сметанною заливкою, щільно накрийте і залиште до повного охолодження (або хоча б до теплого).
Підтримайте проект на Patreon