п`ятниця, 29 березня

Пальчики оближеш! Приголомшливі сирні міні-завиванці зі сметаною

Пропонуємо вам чудовий рецепт сирних завиванців.

Особливість цього рецепту полягає в тому, що після випічки сирні завиванці заливаються поливкою зі сметани, та потребують часу, щоб настоятися.

В результаті застосування такої технології завиванці виходять м’якими, просочуються сметаною і по всьому будинку розноситься приголомшливо смачний аромат випічки.

Вам знадобиться:

Для тіста:

  • 350 г борошна
  • 3 г сухих дріжджів
  • 100 г молока
  • 50 г цукру
  • 50 г якісного жирного (82%) маргарину; якщо зовсім проти маргарину, візьміть вершкове або рослинне масло
  • 70 г сметани
  • 3.5 г солі

Для начинки: 500 г сиру 1 яйце 100 г цукру

Для заливки: 200 г сметани 1 столова ложка цукру

З наведеного кількості інгредієнтів у мене вийшло 20 міні-завиванців  з сиром

Приготування: У тепле молоко всипте сухі дріжджі, додайте пів чайної ложки цукру, 2 – 3 чайні ложки борошна (із загальної норми). Все розмішайте до однорідності  і залиште хвилин на 30 – 40 до появи пінки.

Борошно просійте. Додайте сіль, цукор і все розмішайте, щоб всі сухі інгредієнти рівномірно розподілилися за обсягом.

Додайте в борошняну суміш розм’якшений маргарин, сметану і розітріть все у крихту.

Влийте дріжджову бовтанку і замісіть тісто середньої консистенції – не дуже туге, але і не дуже м’яке. Оскільки, борошно скрізь різне, в процесі замісу вам може знадобитися додати ще трохи борошна (якщо тісто вийшло рідкуватим і погано тримає форму) або молока (якщо залишилося змочене борошно або тісто дуже туге).

Замішане тісто накрийте і залиште в спокої хвилин на 10 – 15. За цей час борошно вбере вологу, утворить клейковину і тісто буде простіше вимісити.

Відпочиле тісто гарненько вимісити до гладкого однорідного стану.

Готове тісто накрийте і залиште в теплі до подвоєння в обсязі.

Якщо маєте в своєму розпорядженні більше часу, тісто вимніть і дайте підійти вдруге. Якщо часу немає, з тістом можна працювати.

Для сирної начинки сир розітріть з яйцем і цукром в однорідну масу. Якщо сир вологий,  додайте в начинку трохи борошна або тертих сухарів.

Тісто розкачайте, як прямокутник товщиною 0.5 – 1 см.

Розкладіть сирну начинку.

Заверніть тісто з начинкою в  рулет.

Наріжте рулет на шматочки бажаної товщини. У мене їх вийшло рівно 20.

Сирні завитки вільно розкладіть на деко, застелене папером для випічки, накрийте і залиште хвилин на 40.

Через 40 хвилин міні-завиванці повинні значно збільшитися в обсязі.

За 5 – 7 хвилин до випікання змастіть завиванці розбовтаним яйцем.

Випікайте при 180 – 200 С до рум’яної скоринки.

Для заливки змішайте сметану з цукром.

Відразу ж після випічки рясно змастіть завиванці сметанною заливкою, щільно накрийте і залиште до повного охолодження (або хоча б до теплого).

 

 

Новини від "То є Львів" в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/inlvivinua.