Вино – один з найпопулярніших алкогольних напоїв в світі. Багато країн виробляє свої вина, але все таки лідерами якості вважаються Франція, Італія, Португалія та Іспанія. Є непогані вина Каліфорнії, чилійські вина.
На жаль, існує безліч компаній, які займаються зовсім не поставкою справжнього якісного вина, а виробництвом підробок, які надходять на полиці магазинів під виглядом відомого продукту.
Як же відрізнити справжнє вино від підробки?
1. Вивчіть пляшку і зверніть увагу на такі деталі:
Фахівці радять з побоюванням ставитися до вина в глиняних пляшках. Вся справа в тому, що в такій тарі дуже важко створити вину необхідні умови зберігання в магазині або на складі.
Грузини дійсно витримують вина в глиняних глечиках, але це відбувається при певній постійній температурі в спеціальних місцях.
Для подальшої реалізації вино все ж краще розливати в пляшки виключно з темного скла. Інформація, яка вказана на етикетці, пробці і на шийці пляшки повинні збігатися між собою. Також, обов’язково повинна бути вказана дата розливу. Дивіться на склад вина – там повинно бути прямим текстом написано: «натуральне вино».
Якщо використовується інше словосполучення, типу: винний продукт, спеціальне вино або щось в цьому роді, то перед вами підробка. Така уважність ще перед покупкою вина допоможе вибрати натуральний продукт.
2. Звертаємо увагу на колір вина:
Білі вина мають приємний солом’яний, золотистий колір. Вони не повинні бути занадто прозорими або насичено жовтими, не повинні мати ніяких відтінків, типу зеленого. Червоні вина повинні мати інтенсивний, насичений колір і відрізнятися ароматом залежно від сорту. Якщо у вині є осад – це не означає, що воно погане.
3. Приступимо до дегустації смаку і аромату вина:
Натуральне вино не може мати занадто специфічний смак або запах, він, як правило, м’який і ненав’язливий. Якщо ви відразу ж розпізнали по запаху полуницю або вишню, і в цілому присутній якийсь надто цукерковий відтінок – це швидше за все підробка.
Існують і невеликі трюки, за допомогою яких перевіряють підроблено чи вино:
4. За допомогою звичайної води:
Візьміть посудину, наповнену водою. У пробірку або маленьку ємність, яка є в наявності, з тонким горлом, налийте вино. Закрийте міцно долонею верх цієї ємності і опустіть руки під воду. Відпустіть долоню від верхівки ємності і спостерігайте за тим, як вино з’єднується з водою. Справа в тому, що вино і вода мають різну щільність, а значить натуральне вино важко буде змішуватися з водою. Якщо ж вино – підробка, то воно за секунду змішається з водою в однорідну масу.
5. Перевірка за допомогою соди:
Така перевірка теж неймовірно проста і доступна, адже сода є в кожному будинку.
Насипте в тарілку трохи порошку харчової соди. Зверху полийте соду однією ложкою червоного вина і дивіться за змінами кольору. Якщо воно потемніло стало сірим або синім, чи змінило відтінок – не лякайтеся, перед вами якісне натуральне вино. Колір підробки ж, частіше за все залишиться незмінним.
Підтримайте проект на Patreon