п`ятниця, 26 квітня

15 кулінарних Лайфхаків, які рекомендують шеф-кухарі

Багато хто любить готувати, із задоволенням збирає всілякі рецепти з усіх куточків світу. 

Але є те, що завжди залишається “за кадром”, а саме – попередня підготовка продуктів та інші кулінарні хитрощі, завдяки яким процес готування виглядає на екрані естетичніше, ніж на власній кухні.

Ми зробили для вас добірку корисних Лайфхаків, застосовуючи які, зможете впоратися на кухні нарівні з будь-яким шеф-кухарем.

1. Проблема розбризкування соняшникової олії вирішується за допомогою солі. Просто покладіть щіпку на дно сковороди.

2. Якщо ви смажите на маслі – змастіть сковороду ним перед смаженням. Тоді масло не буде темніти.

3. Щоб вправно управлятися з харчовою плівкою – зберігайте її в холодильнику. Охолодженою вона не буде липнути до рук і рватися.

4. Щоб рис після варіння був розсипчастим – попередньо потримайте його хвилин 30 в холодній воді.

5. Шкірку з помідорів простіше і швидше знімати, попередньо зробивши хрестоподібний надріз і потримавши помідори кілька секунд в окропі. 

6. Цитрусові можна зробити більш соковитими, якщо промити їх в гарячій воді або потримати в мікрохвильовці.

7. Щоб сир було легше натерти на тертці, помістіть його на 20-30 хвилин в морозильну камеру.

8. Перш ніж смажити млинці, процідіть тісто через сито. Це допоможе позбутися грудочок.

9. Щоб картопля не розварювалася, при варінні додайте лимон.

10. Якщо під час нарізання цибулі подразнюються ваші рецептори і ви схильні “пустити” сльозу, поставте поруч мисочку з водою. І дивіться на воду.

11. Бульйон стане прозорим, якщо кинути в нього кубик льоду, а вже після довести до кипіння.

12. Зів’ялі овочі та зелень не стануть проблемою навіть для овочевої нарізки, якщо до приготування покласти їх в крижану воду і додати трохи оцту.

13. Щоб приготувати красиві сирники, підготовлену сирну масу поставте хвилин на 15 в холодильник. Вона стане щільною.

14. Ізюм стане соковитим, якщо замочити його в лимонному соці.

15. Якщо ви випадково пересолили, не біда. Додайте картоплину в процесі варіння – вона вбере зайву сіль.

Новини від "То є Львів" в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/inlvivinua.