Швидкий яблучний штрудель з ванільним соусом

Рецепт рулету з листкового тіста з яблучною начинкою

Іноді так хочеться порадувати себе чимось дуже смачненьким. Якщо ви любите домашню випічку, пропонуємо спекти приголомшливий яблучний штрудель з родзинками, горіхами і прянощами. Його смак відмінно доповнить ніжний ванільний соус.

Яблучний штрудель з листкового тіста

Інгредієнти:

  • 450 г листкового дріжджового тіста
  • 5-6 яблук
  • 100 г рубаних волоських горіхів
  • 100 г світлих родзинок
  • 1/2 ч.л. меленої кориці
  • 1/4 ч.л. меленого імбиру
  • щіпка мускатного горіха
  • ванілін – на кінчику ножа
  • 2 ст.л. цукру
  • 1 ст.л. молока
  • цукрова пудра і збиті вершки – для подачі

Для соусу:

  • 1 стручок ванілі, або 1 пачку 
  • 250 мл молока
  • 250 мл збитих вершків
  • 6 яєчних жовтків
  • 80 г цукрової пудри

Рецепт приготування:

  1. Розморозити листкове тісто і розкачати його в прямокутний пласт. Родзинки промити під проточною водою. Яблука помити, почистити і нарізати кубиками, видаливши серцевину.
  2. Розкласти шматочки яблук, родзинки і рубані волоські горіхи на поверхні тесту, залишаючи кілька сантиметрів до краю. Посипати цукром, змішаним з прянощами і ваніліном.
  3. Згорнути тісто рулетом, змастити молоком. Поставити штрудель запікатися до духовки на 30-35 хвилин при температурі 180 С.
  4. Готовий рулет остудити, посипати цукровою пудрою і подавати зі збитими вершками і ванільним кремом.
  5. Для соусу розрізати стручок ванілі і вишкребти насіння, довести до кипіння з молоком, вершками і самим стручком. Видалити стручок ванілі.  Якщо ви використовуєте ванільний цукор, просто додайте його до жовтків. Яєчні жовтки збити з цукром до кремової консистенції, продовжуючи збивати, поступово влити гаряче молоко. Поставити суміш на водяну баню (не кип’ятити!). Тримати, помішуючи, поки суміш не загусне. Соус процідити через сито.
Новини від "То є Львів" в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/inlvivinua.