Популярний ранковий напій може протидіяти розвитку багатьох захворювань.
Учені досліджували вплив кави на людський організм і виявили, що вона може допомогти в запобіганні жировій хворобі печінки, а також іншим небезпечним захворюванням — пише Дивогляд.
Стверджується, що кава впливає на ферменти печінки, а також позбавляє організм токсичних речовин, які можуть спровокувати злоякісні тканини. Також завдяки напою захисні антиоксиданті в печінці збільшуються у кількості.
Окрім цього, дослідники вивчали різні групи людей, серед яких були ті, хто характеризуються надмірним вживанням алкоголю, ожирінням, хронічним вірусним гепатитом і курінням.
Вони з’ясували, що кава захищає людей від фіброзу печінки. Останній полягає в заміні функціональних тканин органу на сполучну тканину, що може призвести до цирозу.
Підтримайте проект на Patreon