Сало – сила: вчені довели користь для організму

430

Німецькі вчені вирішили перевірити, як впливає вживання сала на організм людини. З’ясувалося, що у нього маса корисних властивостей.

Вчені з Мюнхенського університету з’ясували, що кислоти в складі свинячого сала мають жовчогінну дію і допомагають печінці активно переробляти жири, забезпечуючи баланс холестерину.

Незважаючи на те, що сало саме по собі жир, його вживання позитивно впливає на зниження ваги і серцеву функцію.

Основна кислота – арахідонова – входить до складу вітаміну F, який необхідний для формування клітинних мембран і стимулювання роботи серцевого м’яза.

А олеїнова кислота в складі сала захищає систему виділення органів від продуктів окислення. Крім того, олеїнова кислота допомагає судинам головного мозку придбати стійкість до атеросклерозу.

Більш ранні дослідження показали, що сало здатне виводити з організму радіонукліди, очищаючи організм від токсинів.

Однак є і мінус – велика кількість калорій і солі, тому за один «прийом» рекомендують з’їдати не більше 30 грамів сала.

Смажити сало теж не варто – жар окисляє його, виділяються шкідливі для організму речовини.