Весняний суп із зеленим горошком і зеленню

Навесні нам всім бракує вітамінів і вже не хочеться їсти звичні страви, які набридли за зиму. Хочеться чогось легкого, весняного, наприклад зеленого супчику.

Днями я вирішила приготувати весняний супчик із зеленим горошком і зеленню.

Для приготування весняного супу із зеленим горошком і зеленню нам потрібно:

2 – курячі гомілки

5 – 6 середніх картоплин

1 маленька баночка – консервованого горошку

2 – морквини

1 – цибулина

багато зелені: петрушка

кріп

зелена цибуля

Як приготувати весняний суп із зеленим горошком і зеленню?

Я дуже хотіла щоб мій суп був саме легким, весняним, а не ситним, тому вирішила його приготувати на курячому бульйоні.

Отже курячі гомілки миємо, заливаємо водою і ставимо вариться хвилин на 40 (у мене були гомілки домашньої курки).

Картоплю чистимо, миємо й ріжемо. Морквину чистимо, миємо й натираємо на тертці.

Коли м’ясо вже готове, в каструлю кладемо картоплю, половину тертої морквини (другу залишаємо для засмажки), солимо і додаємо улюблені приправи: для мене це базилік, приправа 10 овочів, а також я додаю 2-3 горошини чорного перцю горошком.

Коли картопля готова, в суп додаємо консервований горошок, також при бажанні можна додати сік з горошку для більш насиченого смаку.

Робимо зажарку: цибулину очищаємо, дрібно ріжемо і підсмажуємо до золотавого кольору разом з морквою на сковороді.

Зажарку кладемо в суп, залишаємо суп ще на пару хвилин варитися. Тим часом дрібно ріжемо зелень – кількість на ваш смак: петрушку, кріп.

Все це в порізаному вигляді кладемо в суп і через 2 хвилини наш суп готовий. Приємного вам апетиту та весняного настрою!

Джерело

Новини від "То є Львів" в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/inlvivinua.