п`ятниця, 11 жовтня

Цьому рецепту немає рівних: ситна печеня в горщиках

Коли відкриваєш горщик, то страва зачаровує всіх навколо своїм ароматом!

Складові:

  • свинина – 700 г
  • картопля – 5 шт.
  • цибуля (велика) – 1 шт.
  • морква (велика) – 1 шт.
  • перець болгарський – 1 -2 шт.
  • помідори – 2-3 шт.
  • сметана – 200 г
  • прованські трави – за смаком
  • перець чорний – за смаком
  • сіль за смаком
  • сир – 200 г
  • зелень – за смаком

Приготування:

М’ясо порізати невеликими шматочками, посолити, поперчити, додати італійські трави і залишити маринуватися хвилин на 30. Підготувати овочі: картоплю очистити і нарізати невеликими кубиками, цибулю подрібнити, моркву натерти на крупній тертці, перець нарізати невеликими кубиками або брусочками, а помідори нарізати півкільцями.

Викласти все шарами. На саме дно покласти картоплю, трохи посолити і змастити сметаною або майонезом.

Далі шар моркви. Шар болгарського перцю. Потім помідори. Посолити. Нарізану цибулю. Мариноване м’ясо. І в самому кінці рясно змастити сметаною.

Налити води врівні з останнім шаром. Запікати при температурі 220 градусів приблизно 30-35 хвилин із закритими кришками. Потім зняти кришки і присипати тертим сиром, відправити горщики без кришок назад в духовку на 30 хвилин.

Печеня виходить дуже смачною, овочі і м’ясо просочуються соком один одного, створюючи неповторну палітру смаку. М’ясо виходить дуже ніжним, просто тане в роті, а сир зарум’янюється в апетитну хрустку скоринку.

Джерело


Підтримайте проект на Patreon

Новини від "То є Львів" в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/inlvivinua.