Варена молода кукурудза – це, безумовно, дуже смачно, але такий популярний серпневий продукт можна приготувати і по-іншому. УНІАН розповість, що таке кукурудза, запечена в духовці, і чому таке блюдо варто записати собі в блокнот.
Кукурудза в духовці з маслом і часником – рецепт
Інгредієнти:
- два качана кукурудзи;
- два зубчики часнику;
- стакан води;
- дві столові ложки вершкового масла;
- одна чайна ложка солі;
- рукав для запікання.
Кукурудза в качанах в духовці за цим рецептом готується просто, але листя потрібно обов’язково зняти. Після цього вимити продукт і розрізати кожен на дві частини (вийде 4 порції). Змастити вершковим маслом, викласти в рукав. Часник очистити, нарізати пластинками, додати до кукурудзи. Зверху посипати заготовку сіллю. Вилити в рукав воду, зав’язати пакет щільно з обох сторін, покласти на деко. Не забути, скільки запікається кукурудза в духовці – вистачить 20-25 хвилин при 200 градусах.
Кукурудза в духовці шматочками з паприкою
Інгредієнти:
- два качана кукурудзи;
- дві столові ложки вершкового масла;
- листя базиліка;
- половина чайної ложки копченої паприки;
- сіль за смаком;
- три столові ложки води;
- цедра лимона.
Зняти листя з кукурудзи, вимити її, нарізати шматочками. В окремій ємності змішати розм’якшене вершкове масло, нарізане листя базиліка, паприку, сіль і цедру лимона. Натерти сумішшю кукурудзу, викласти її в рукав для запікання і зверху влити воду. Зав’язати рукав, зробити прокол зубочисткою, і покласти пакет на деко. Смажена кукурудза в духовці готується 20 хвилин при 200 градусах.
Пам’ятайте, що кукурудза в духовці з овочами гармонує відмінно, тому, при бажанні ви можете додати до неї болгарський перець, помідори, картоплю або будь-які інші продукти, і запекти все разом.