Таке варення зі слив з какао готую вже років з десять! І всім, хто його куштував, це сливове варення сподобалось!
Особливо в захваті від такої Нутелли діти.))) Вона смачна і шоколадна, бо містить масло і какао. Та при цьому, чудово зберігається всю зиму!!! Просто спробуйте і переконайтесь!
Інгредієнти:
На 7 б по 0,5л | |
---|---|
сливи | 3 кг |
цукор | 1 кг |
ванільний цукор | 2 п. по 16 г |
какао | 150 г |
масло 82% | 250 г |
Як приготувати
Сливи помити, вийняти кісточки. Перемолоти блендером(чи м”ясорубкою) в пюре.
Чим однорідніше пюре, тим краще буде варення.
Додати 1 кг цукру, добре все перемішати. Якщо сливи надто кислі, тоді цукру потрібно більше.
Поставити, щоб варення закипіло, зняти шум, що утворюється. Варити 30-60 хв. Чим довше варите, тим густішим стає варення.
Я варю 45 хв, бо діти не люблять надто густе варення. Тоді додаємо какао, ванільний цукор, перемішуємо, щоб не було грудочок. Додаємо хороше масло не менше 82% жирності.
Перемішуємо та варимо ще 10 хв.
Гаряче варення наливаємо у стерилізовані банки та герметично закриваємо стерилізованими кришками. Обертаємо банки вверх дном та залишаємо до вистигання. Замотувати банки і накривати не потрібно.
Підтримайте проект на Patreon