Знову поступки: Україна відмовилась від “газових” претенцій до РФ з 1 січня

Україна та РФ у Відні домовились щодо «зняття взаємних претензій по газу» з 1 січня

Про це у фейсбук написав Андрій Смолій, блогер та політичний експерт.

Черговий злив інтересів України.

Які претензії можуть бути в Росії? Це ж росія заборгувала нам величезні суми коштів. Це Росія не виплатила 3 та 12 мільярдів доларів компенсації. Це Росія окупувала наші території, а отже і забрала цілу низку газових систем на території Криму та Донбасу.

Зате Україна виграла судові спори. Стокгольмський арбітраж задовольнив позовні вимоги Нафтогазу, а перспектива виграти спів про 13 млрд доларів також мала б стати серйозним кроком до покарання коемлівських агресорів.

Проте ні. Україна відмовляється від претензій до РФ, хоча наша держава станом на 2019 рік була в найкращій позиції по газу за всі роки Незалежності.

Наступним кроком по здачі національних інтересів може стати відновлення прямих поставок газу і московська газова голка. Це вже було закладено в пункті 4 попереднього договору, який підписали 20 грудня.

Поступова та повзуча капітуляція. Ось що відбувається з державою. І не варто прикриватися «миром» чи «транзитом». Чомусь 5 років тримали оборону держави і не приставали на зрадницькі умови Кремля. А тут «мир за будь яку ціну». Питання лише одне: що наступне?”

Новини від "То є Львів" в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/inlvivinua.
ТЕГИ: