В Україні запустили одну з найпотужніших газових свердловин за останні роки

В Україні ввели в експлуатацію одну з найпотужніших газових свердловин. Її запустила державна компанія «Укргазвидобування», яка перебуває в підпорядкуванні «Нафтогазу».

Джерело: ZAHID.NET.

Впродовж року «Нафтогаз» запустив вже вісім газових свердловин

За словами голови «Нафтогазу» Олексія Чернишова, зараз ця свердловина дає 580 тис. кубометрів газу на добу. Свердловина глибиною 5,8 км відкрила перспективи раніше нерозвіданого блоку на одному з родовищ на сході країни. За словами Чернишова, перспективні ресурси газу цього блоку оцінюються в понад 6 млрд м3. Нині відбувається підготовка до буріння ще двох нових свердловин – пошукової та розвідувальної.

«Родовище має значні перспективи та разом з тим складну геологічну будову, яка сильно ускладнена глибинними розломами і має блоковий характер. Виявлені газові поклади перебувають в умовах високотемпературного розрізу з аномально високими пластовими тисками. Через брак технологій раніше розробка перспективних покладів цього родовища на значних глибинах була неможливою», – пояснив Чернишов, якого процитувала прес-служба «Нафтогазу».

У повідомленні уточнюється, що розробка покладів цього родовища на значних глибинах стала можливою завдяки проведенню сучасних сейсмічних 3D-досліджень. Таким чином загалом в Україні за 2023 рік запустили вісім газових свердловин.

Нагадаємо, що у березні «Укргазвидобування» запустило в роботу найпотужнішу свердловину за останні 2,5 роки, добовий видобуток з якої сягає 460 тис. м3 газу.

Новини від "То є Львів" в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/inlvivinua.
ТЕГИ: