п`ятниця, 19 квітня

Україна зупиняє транзит третини газу до Європи

З 11 травня Україна зупиняє транзит газу через станцію на Луганщині, які опинилися на тимчасово окупованій росією території. Через цей пункт здійснюють поставку третини газу до Європи. Про це повідомляє Оператор ГТС України.

Джерело: Tvoemisto.tv.

Оператор зазначає, що настали такі обставини, які унеможливлюють подальше транспортування газу через газовимірювальну станцію «Сохранівка» та прикордонну компресорну станцію «Новопсков». 

Зазначимо, що наразі Оператор не може здійснювати оперативно-технологічний контроль за такими об’єктами – зокрема, станціями «Новопсков»та іншими активами. КС «Новопсков» є першою з компресорних станцій української ГТС на Луганщині, через яку здійснюється транзит майже третини газу (до 32,6 млн куб. м на добу) з рф до Європи.

«Більш того, втручання окупаційних сил у технологічні процеси, зміни режимів роботи об’єктів ГТС, включно з несанкціонованими відборами газу з транзитного потоку, поставили під загрозу стабільність та безпеку роботи всієї української газотранспортної системи», – заявили в ОГТС.

Нагадаємо, США заборонили імпорт російських нафти та газу з росії через війну в Україні. 

Новини від "То є Львів" в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/inlvivinua.
ТЕГИ: