п`ятниця, 29 березня

Перехід на генератори спричинить подорожчання продуктів – Мінагрополітики

Ракетні обстріли росії по енергосистемі України спровокують подорожчання продуктів в Україні через відключення електроенергії та перехід сільгоспвиробників на генератори.

Джерело: Варта1.

У Мінагрополітики повідомили, що перебої із електроенергією на виробництвах у багатьох випадках є доволі критичними. 

Як заявив перший заступник міністра аграрної політики і продовольства Тарас Висоцький, «щодо перебоїв із електроенергією на виробництвах, то, за словами Тараса Висоцького, у багатьох випадках вони є доволі критичними». 

«Ми маємо декілька стратегій: одна з них – це забезпечити виробництва генераторами. Також Міністерство наразі приймає заявки, зокрема, від тваринницьких ферм для включення їх у перелік критичної інфраструктури. Нам дуже важливо забезпечити електроенергією всі виробничі цикли», – наголосив перший заступник Міністра.

Щодо того, як вплине на собівартість виробництва робота підприємств сільського господарства на генераторах, Тарас Висоцький зазначив, що подорожчання буде незначним.

«Ми порахували, що підвищення коливатиметься на рівні близько 3-5%. Важливо, суттєвого зменшення виробництва за ці кілька місяців не відбувалося. Це є підтвердженням, що більшість аграріїв переналаштувались на роботу в скрутних умовах і  продовжують працювати», зазначив Тарас Висоцький.

Як повідомлялося, курс долара в Україні 2023 року може перевалити за позначку 50 грн.

Новини від "То є Львів" в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/inlvivinua.