Неділя, 6 жовтня

Найароматніше варення з мандаринів. 7 рецептів

Мандаринове варення – смачне і дуже корисне, справжнє джерело вітамінів.

А ви вмієте готувати варення з мандаринів? Нехай приготоване вами мандаринове варення подарує вам безліч приємних миттєвостей, чудових спогадів і справжнє «мандариновий» настрій!

Все можливо – зваріть мандаринове варення! Це не займе багато сил і часу. Дарувати собі і близьким таку «мандаринову радість» можна цілий рік, адже ці фрукти є в продажі і взимку, і влітку. Головне – вибрати для приготування цілі, незіпсовані мандарини і діяти відповідно до рецепту.

Причому зовсім не обов’язково вибирати для варення солодкі мандарини, їх смак можна поправити. Наприклад, бажаєте, щоб варення вийшло з кислинкою, беріть пропорцію 1: 3 (частина цукру на три частини фруктів). Віддаєте перевагу класичному варіанту варення – зупиніться на пропорції 1: 1. Мандаринове варення можна готувати по-різному. Є рецепти приготування зі шкіркою, яка, до речі, майже так само корисна, як і м’якоть.

Саме час познайомити вас, дорогі наші господині, з рецептами  смачної страви.

1. Мандаринове варення з цілих фруктів
продукти:

1. Мандарини – 1 кг.
2. Лимон – 1 шт.
3. Цукор – 1 кг.
4. Вода – 1 склянка
5. Гвоздика – за смаком і бажанням.

Як приготувати мандаринове варення з цілих фруктів:

Виберіть стиглі мандарини, промийте їх ретельно і обсушіть.
Кожен мандарин проколіть зубочисткою в декількох місцях і вставте в кожен фрукт кілька гвоздик, щоб надати варенню додаткового аромату.

Після чого викладіть мандарини в глибоку ємність, залийте водою і варіть 10 хвилин на слабкому вогні, поки вони не стануть м’якими.
В окремій каструлі протягом 10 хвилин зваріть сироп з води і цукру. Як тільки він загусне, занурте в нього мандарини і варіть 10 хвилин.

Потім зніміть каструлю з вогню, дайте вмісту охолонути протягом 2 годин і повторіть процедуру ще 2-3 рази, поки сироп не стане прозорим і не набуде бурштинового кольору.

За кілька хвилин до повної готовності додайте в вміст каструлі сік лимона.

2. Мандаринове варення половинками

Продукти:

1. Мандарини – 1,5 кг.
2. Цукор – 2 кг.
3. Вода – 1 літр
Як приготувати мандаринове варення половинками:

Виберіть для варення неушкоджені мандарини, треба наколоти їх зубочисткою і бланшувати в гарячій воді протягом 15 хвилин.

Після чого витягніть їх, занурте в холодну воду і тримайте в ній 12 годин, двічі змінивши за цей час воду.
Коли час вийде, розріжте кожен мандарин поперек на 2 частини, залийте приготовленим цукровим сиропом і залиште на 8 годин.

Потім сироп злийте, закип’ятіть і знову залийте половинки мандаринів. Повторіть таку процедуру ще 3 рази.

Розфасуйте готове мандаринове варення по стерилізованих сухих банках і закатайте стерильними кришками.

3. Варення з мандаринових частинок

Продукти:

1. Мандарини – 1 кг.
2. Цукор – 1 кг.
3. Вода – 200 мл.

Як приготувати варення з мандаринових частинок:

Очистіть вимиті мандарини від шкірки і розділіть на частинки.
Помістіть мандаринові дольки в емальовану каструлю, залийте їх водою так, щоб вона покривала всю поверхню мандаринових частинок, і варіть при слабкому кипінні протягом 15 хвилин.

Потім зніміть каструлю з вогню, злийте воду, а самі частинки остудіть. Після чого знову залийте їх чистою холодною водою і залиште на добу.

У каструлю, де буде варитися варення, насипте цукор, додайте воду і зваріть сироп. Викладіть вимочені часточки в сироп, акуратно перемішайте і залиште на ніч.

Вранці поставте каструлю на вогонь, доведіть до кипіння, зменшіть вогонь до мінімуму і варіть 40 хвилин, час від часу забираючи  пінку.
Готове варення розлийте по стерильних банках і закатайте.

 

 

 

 

 

4. Мандаринове варення з корицею

Продукти:

1. Мандарини – 6 шт.
2. Цукор – 0,5 кг.
3. Кориця – 1 паличка
Як приготувати мандаринове варення з корицею:

Фрукти вимийте, очистіть від шкірки, видаліть кісточки (якщо такі є), розділіть на часточки і викладіть в каструлю.

Пересипте часточки цукром і залиште на 8 годин. Після чого поставте каструлю з вмістом на плиту, закип’ятіть, зменшіть вогонь і варіть на слабкому вогні 20 хвилин.

Потім додайте паличку кориці і варіть, помішуючи і знімаючи піну, ще 30 хвилин. Коли час вийде, дістаньте паличку кориці, а саме варення варіть до загустіння ще 1 годину.

Після чого розлийте по гарячих банках і закрийте кришками.

5. Мандаринове варення з яблуками

Продукти:

1. Мандарини – 1 кг.
2. Яблука – 1 кг.
3. Цукор – 1 кг.
4. Вода – 2 склянки

Як приготувати мандаринове варення з яблуками:

Очистіть мандарини від шкірки і розділіть на часточки. Скоринки від мандаринів натріть на тертці. Яблука очистіть від шкірки, видаліть серцевину і натріть на тертці.

Покладіть яблука в каструлю, залийте водою і варіть до стану пюре. О Пюре протріть через сито, влийте назад в каструлю.

Додайте цукор, цедру і часточки мандаринів, ретельно перемішайте і варіть, постійно помішуючи, 20 хвилин.

6. Мандаринове варення з бананами

Продукти:

1. Мандарини – 1 кг.
2. Цукор – 1 кг.
3. Банан – 2 шт.
4. Вода – 200 мл.
5. Сік лимона – 1 шт

Як приготувати мандаринове варення з бананами:

Очистіть мандарини від шкірки і насіння, наріжте на невеликі кубики і засипте цукром. Коли мандарини дадуть сік, влийте воду і поставте їх на вогонь.

Доведіть до кипіння і варіть протягом 15 хвилин на слабкому вогні. Потім вимкніть і дайте охолонути. Через 3-4 години повторіть процедуру.

Очищені банани наріжте тонкими кружечками, додайте до мандаринів і влийте сік 1 лимона. Кип’ятіть все 10-15 хвилин, постійно помішуючи.

Залиште до повного охолодження, а потім повторіть процедуру ще раз. Рідина повинна випаруватися наполовину, а банани перетворитися в пюре.

Після охолодження варення має загуснути. Готове варення розкладіть в приготовані банки і закрийте кришками.

7. Мандаринове варення з коньяком

Продукти:

1. Мандарини – 0,5 кг.
2. Цукор – 0,5 кг.
3. Коньяк – 3 ст. ложки

Як приготувати мандаринове варення з коньяком:

Візьміть для приготування варення маленькі мандарини, очистіть, розділіть на часточки, засипте цукром, додайте коньяк і залиште на ніч.

Поставте ємність на вогонь, не доводячи вміст до кипіння, варіть на мінімальному вогні 40 хвилин.

Після чого остудіть, перекладіть в 0,7 л банку, закрийте кришкою і зберігайте в холодильнику.

Джерело


Підтримайте проект на Patreon

Новини від "То є Львів" в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/inlvivinua.