Кажуть, що споживання великої кількості кави шкодить організму.
Але чому ж тоді мешканці Греції часто вживають цей напій в будь-який час доби і при цьому відомі своєю тривалістю життя? Може справа в тому, що вони п’ють його не поспішаючи і з задоволенням, або ж в самому процесі приготування?
У всякому разі, грецьку каву визнали найкориснішою в світі, так що тут і нема чого додати, крім як поділитися простим рецептом.
У чому варити грецьку каву?
Готується вона у турці на піску – це ви можете зробити вдома, насипавши кілька сантиметрів сухого піску в стару сковорідку. Якщо ж хочете спростити завдання – можна просто засипати каву в турку або сотейник і готувати на слабкому вогні.
Що входить в рецепт грецької кави:
На одну порцію потрібно: 1 стакан води, 1.5 ложки кави і від 1 до 3 чайних ложок цукру – в залежності від того, наскільки солодкою ви любите каву.
Як готувати грецьку каву:
Каву відразу засипати в турку разом з цукром. Залити водою і ретельно розмішати до зникнення грудочок. Поставити на слабкий вогонь і підігрівати, періодично помішуючи.
Важливий пункт – не можна доводити каву до кипіння. Напій повинен підігрітися, а гуща, яка утворилася вгорі, забереться з бульбашками. На цьому моменті потрібно вимкнути вогонь, і ще хвилинку потримати напій в турці.
Вилити каву в чашку і подавати обов’язково зі склянкою холодної води. Вживати напій можна як до, так і після їжі.
І не забувайте смакувати напоєм як самі греки: повільно насолоджуючись кожним ковтком.
Підтримайте проект на Patreon