Класні осінні вечері, які можна приготувати всього за 30 хвилин

Осінь — це період перебудови. Організм звикає до холодів, вітру, сірості і до темряви вранці і вечорами. Повертаючись додому, зовсім не хочеться витрачати час на приготування їжі. І правильно, адже в таку погоду треба більше обніматися, сміятися, дивитися круті фільми і запрошувати до себе друзів.

Джерело: Затишок.

Щоб уникнути депресії і не стати заручником сезонної хандри, радимо наближатися до плити рідко, але влучно. На щастя, є такі кулінарні шедеври, які можна приготувати за лічені хвилини.

Ми склали для вас дуже корисну і круту добірку з 11 осінніх рецептів вечері. Очевидне достоїнство всіх страв полягає в тому, що вони шалено смачні і апетитні, але процес їх приготування при цьому займе всього півгодини.

1. “Спагеті” з гарбуза сквош зі шпинатом і кешью

Ми обожнюємо “спагетті” з овочів. Це смачно, поживно і оригінально. З допомогою слайсера овочі, наприклад, гарбуз нарізати на тонкі смужки і викладають на тарілку. За своїм зовнішнім виглядом вони дійсно нагадують спагетті. Ділимося крутим рецептом “спагетті” з гарбуза сквош зі шпинатом і кешью.

Інгредієнти:

  • Гарбуз сквош невелика 1 шт.
  • Шпинат 150 г
  • Олія оливкова 2 ст. л.
  • Кеш’ю 200 р
  • Вода 250 г
  • Кленовий сироп 1 ст. л.
  • Часник 1 зубчик
  • Сіль, перець за смаком

Спосіб приготування:

  1. Кеш’ю злегка підсмажити на сухій сковороді, постійно помішуючи.
  2. 150 грамів горіхів викласти в блендер, залити водою, додати очищений часник, кленовий сироп, сіль і перець. Подрібнити до отримання однорідного соусу.
  3. Гарбуз розрізати навпіл, очистити і видалити насіння. Кожну половинку нарізати за допомогою спирализатора на “спагетті”.
  4. Нагріти сковороду з оливковою олією і обсмажити “спагетті” 4-5 хвилин на середньому вогні. Потім зменшити вогонь, додати шпинат і готувати ще 2-3 хвилини.
  5. Викласти страву на тарілку, полити приготованим раніше горіховим соусом і посипати рештою горіхів кеш’ю.

2. Нут в прянощах

З нуту можна приготувати не тільки хумус, але і велику кількість різноманітних і смачних страв. Наприклад, нут з каррі. Ви можете взяти звичайний нут, так і консервований. Тут все залежить від особистих смакових уподобань. Карі додасть нуту незвичайний і досить незабутній смак. Загалом, пробувати обов’язково!

Інгредієнти:

  • Нут консервований 200 г
  • Олія оливкова 1 ст. л.
  • Суміш прянощів (каррі, кмин, часник в порошку, орегано) 1 ч. л.
  • Сіль 1/2 ч. л.

Спосіб приготування:

  1. Відкинути нут на друшляк і дати повністю стекти рідини. Перекласти нут в миску.
  2. Змішати оливкову олію з сіллю і прянощами. Полити приготованим соусом нут і перемішати.
  3. Викласти нут на деко і запікати в попередньо розігрітій до 210 С духовці 25 хвилин.
  4. Дати нуту повністю охолонути.

3. Тунець з овочами

Восени важливо забезпечити собі збалансоване харчування. Намагайтеся налягати не тільки на овочі, які багаті клітковиною і мінералами, але й на рибу і морепродукти. В них містяться корисні жирні кислоти, що заряджають бадьорістю і енергією. Восени це дуже актуально. Ділимося рецептом тунця з овочами.

Інгредієнти:

  • Стейк з тунця 2 шт.
  • Цукіні 2 шт.
  • Баклажан середній 1 шт.
  • Часник 1 зубчик
  • Олія оливкова 2 ст. л.
  • Хумус 2 ст. л.
  • В’ялені томати 6 скибочок
  • Оливки жменю
  • Помідори черрі 10 шт.
  • Сіль, перець за смаком

Спосіб приготування:

  1. Цукіні і баклажан нарізати невеликими кубиками. На нагрітої з оливковою олією сковороді обсмажити спочатку філе, потім додати цукіні. Смажити до золотистої скоринки.
  2. Далі додати до овочів очищений і видавлений часник, сіль і перець. Перемішати і готувати ще хвилину.
  3. Стейк з тунця обсмажити на гарячій сковороді з антипригарним покриттям по 5-7 хвилин з кожного боку.
  4. Викласти в тарілку обсмажені овочі, а зверху стейк. Додати хумус, оливки, розрізані навпіл помідори черрі і в’ялені томати.

4. Спагетті з томатами черрі і капустою кале

Спагетті з томатами черрі і капустою кале — це ідеальний осінній вечерю. По-перше, це блюдо готується всього за півгодини. По-друге, щоб приготувати спагетті з томатами черрі і капустою кале, вам знадобиться всього одна каструля. Економимо час і сили, не жертвуючи при цьому смачною їжею!

Інгредієнти:

  • Спагетті 450 г
  • Томати черрі 450 г
  • Лимон 2 шт.
  • Оливкова олія 1/4 чашки + 3 ст. л.
  • Сіль 2 ч. л.
  • Капуста кале 1 пучок
  • Чорний мелений перець за смаком
  • Тертий твердий сир для подачі

Спосіб приготування:

  1. У каструлі закип’ятіть воду.
  2. В іншій каструлі з’єднайте спагетті, томати чері, лимонну цедру, оливкову олію та сіль.
  3. Додайте киплячу воду в каструлю зі спагетті. Накрийте кришкою, поставте на плиту та доведіть до кипіння.
  4. Зніміть кришку та готуйте ще 6 хвилин. Акуратно помішуйте лопаткою.
  5. Додайте капусту кале і продовжуйте варити до готовності.
  6. Перед подачею приправте до смаку сіллю і перцем, посипте сиром.

5. Салат з кіноа і зеленою квасолею

Кіноа — це суперфуд, до складу якого входить безліч корисних і поживних речовин: вітаміни, мінерали, амінокислоти, клітковина, органічні кислоти. Кіноа досить поживна, так що ось такий простий салат зможе замінити вам повноцінний вечерю.

Інгредієнти:

  • Кіноа 200 г
  • Зелена квасоля 3 великих жмені
  • Помідори черрі 20 шт.
  • Лук-шалот 2 шт.
  • Лимон 1/2 шт.
  • Кунжут 1 ч. л.
  • Олія оливкова 3 ст. л.
  • Сіль, перець за смаком

Спосіб приготування:

  1. Відварити кіноа, дотримуючись інструкції на упаковці.
  2. зелену квасолю Відварити в киплячій підсоленій воді 7-8 хвилин.
  3. Цибуля очистити і нарізати кільцями. Помідори черрі розрізати навпіл.
  4. Викласти в салатник кіноа, квасолю, цибулю і помідори. Заправити соком половини лимона і оливковим маслом. Посолити, поперчити і перемішати.
  5. Перед подачею посипати кунжутом.

6. Брюссельська капуста з беконом

Восени обмежитися однією лише брюссельської капустою складно. За вікном холодна погода, і організм вимагає додаткові калорії і енергію, щоб зігрітися. Пропонуємо спробувати брюссельську капусту з беконом. Це відмінний спосіб зробити звичне овочеве страву більш цікавим і поживним.

Інгредієнти:

  • Бекон250 г
  • Брюссельська капуста4 ст.
  • Біле вино1/2 ст.
  • Кленовий сироп1 ст. л.
  • Вершкове масло2 ст. л.
  • Сіль / перецьза смаком
  • Олія оливкова 1 ст. л.

Спосіб приготування:

  1. Нагріти оливкова олія в глибокому сотейнику на середньому вогні. Обсмажити бекон протягом 1-2 хвилин до золотистої скоринки. Перекласти на паперові рушники, даючи надлишків олії стекти.
  2. Злити жир бекону з сотейника в окремий посуд, залишаючи на сковороді близько двох столових ложок для подальшого готування.
  3. брюссельську капусту Розрізати навпіл. Викласти в сотейник і обсмажувати, постійно помішуючи, до рум’яної скоринки.
  4. Додати 2-3 столові ложки вина і продовжувати обсмажувати капусту ще кілька хвилин, додаючи залишки жиру бекону і вина при необхідності.
  5. Перед подачею додати до капусти бекон, вершкове масло і кленовий сироп. Посолити, поперчити і ретельно перемішати.

7. Курячі котлети з авокадо

Курячі котлети люблять всі. Причин тому багато: вони смачні, готуються швидко і поєднуються з будь-яким гарніром. Радимо трохи поекспериментувати і додати в список інгредієнтів авокадо. Ви будете приємно здивовані, а на час приготування це ніяк не вплине. Ділимося рецептом.

Інгредієнти:

  • курячий фарш із філе – 500 гр
  • 1 стигле авокадо (нарізати дрібними кубиками) – 120 гр
  • 1 нарізаний зубчик часнику
  • панірувальні сухарі або вівсяні висівки – 20 гр
  • 1 дрібно нарізаний перець халапеньо (за бажанням)
  • сіль, перець, сушені трави – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Змішайте всі інгредієнти у мисці.
  2. Зліпіть невеликі котлети.
  3. Обсмажуйте до готовності на сковороді гриль, на ґратах мангалу або запікайте котлети в духовці (по 10 хв з кожного боку при 180-200 градусах).

8. Рибай-стейк

М’ясний стейк — це саме те, що потрібно восени. Смачно, соковито, смачно і ситно! А ще досить швидко. Розповідаємо, як приготувати найкращий рибай-стейк у вашому житті. Звичайно ж, це не займе у вас більше півгодини. Подавайте м’ясо до столу з улюбленим соусом.

Інгредієнти:

  • яловичий стейк (близько 3 см завтовшки) 300-500 г
  • Олія оливкова 1-2 ст. л.
  • Сіль, перець за смаком

Спосіб приготування:

  1. Дістати м’ясо заздалегідь з холодильника, щоб воно прогрілося до кімнатної температури.
  2. Змастити стейк оливковим маслом з двох сторін, посолити і поперчити.
  3. На гарячу сковороду-гриль викласти м’ясо і обсмажити по 1 хвилині з кожної сторони.
  4. Далі зменшити вогонь і обсмажувати м’ясо 5-7 хвилин з кожного боку. Точний час залежить від бажаної ступеня прожарки.

9. Палтус, запечений з лимоном, маслинами і розмарином

Немає нічого смачнішого, ніж запечена риба. Ми знаємо секретні інгредієнти, які допоможуть вам зробити її ще смачніше і догодити всім домашнім без винятку. Це лимон, маслини і розмарин. Ділимося рецептом запеченого палтуса на вечерю.

Інгредієнти:

  • філе палтуса – 8 шт.
  • оливкова олія – 4 чайні ложки
  • розмарин свіжий – по 1 гілочці на шматочок
  • лимон – 1,5 шт.
  • маслини – 16-20 шт.
  • сіль за смаком
  • перець чорний мелений – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Розігрійте духовку до 220 градусів.
  2. Рибу викладіть у форму для випікання, змащену олією.
  3. Збризкайте філе оливковою олією. …
  4. Поверх кожного філе викладіть гілочку розмарину, маслини та скибочки лимона.
  5. Випікайте 10-15 хвилин|мінути|.
  6. Подавайте до столу, попередньо приправивши до смаку.

10. Фарш зі свіжою зеленню

Фарш зі свіжою зеленню — це свіжий погляд на улюблений продукт. Свіжа зелень зробить фарш ще смачніше й пахучіше. Ми використовували петрушку, м’яту і зелену цибулю, але ви можете вибрати абсолютно будь-яку зелень на ваш смак. Не забудьте перед подачею додати сир твердих сортів. Так ще смачніше!

Інгредієнти:

  • Фарш яловичий 600 г
  • Петрушка невеликий пучок
  • М’ята невеликий пучок
  • Зелена цибуля кілька пір’їн
  • Часник 1 зубчик
  • Перець халапеньйо 1 шт.
  • Соєвий соус 2 ст. л.
  • Лайм 1 шт.
  • Олія оливкова 2 ст. л.
  • Пармезан тертий 2 ст. л.
  • Сіль, перець за смаком

Спосіб приготування:

  1. Часник очистити і дрібно нарізати. Злегка обсмажити його на сковороді з оливковою олією, а потім додати фарш і ретельно перемішати.
  2. Далі додати соєвий соус і сік лайма, посолити і поперчити. Ще раз перемішати і обсмажувати на повільному вогні до готовності.
  3. В цей час подрібнити зелень і нарізати перець халапеньо.
  4. Перед подачею посипати фарш зеленню, перцем і тертим пармезаном.

11. Спаржа під грецьким йогуртом

Коли пробуєш спаржу під грецьким йогуртом, складається нав’язливе враження, що ці два інгредієнти були створені один для одного. Спаржа виходить дуже ніжною і буквально тане в роті. Щоб надати страві свіжість і приємну кислинку, обов’язково додайте лимон.

Інгредієнти:

  • Олія соняшникова 300 г
  • Яйця курячі 1 шт.
  • Часник сушений 10 г
  • Борошно пшеничне 50 г
  • Панірувальні сухарі 100 г
  • Спаржа 300 г
  • Сіль морська за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Для соусу:

  • Шафран 0.1 г
  • Грецький йогурт 250 г
  • Часник, зубчики 1 шт.
  • Сіль за смаком

Спосіб приготування:

1. Приготуйте соус. Подрібніть щіпку шафрану ножем, залийте 1 столовою ложкою води, перемішайте і залиште до охолодження. Подрібніть часник, додайте до йогурту, також додайте шафран і сіль. Перемішайте і поставте у холодильник до подачі.Крок 2/3

2. Збийте яйце, додайте до нього сіль, часниковий порошок, перець і перемішайте. На окрему тарілку викладіть борошно, в ще одну — панірувальні сухарі.

3. Якщо ви не маєте кухонного термометра — занурте кінчик деревʼяної лопатки. Якщо температура достатня, олія зашкварчить.Крок 3/3

Розігрійте масло в сковороді до 180 градусів. Обваляйте спаржу в борошні, далі в яєчній суміші, потім — у панірувальних сухарях. Повторіть те саме з усією спаржею. Викладіть спаржу в сковороду і обсмажуйте декілька хвилин до золотистого кольору. Викладайте спаржу на паперові рушники, щоб прибрати зайву олію. Подавайте із шафрановим йогуртом.

Новини від "То є Львів" в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/inlvivinua.