Ресторанам Львівщини заборонили готувати майонезні салати та заварні тістечка

На Львівщині заборонили влітку готувати страви, що швидко псуються. Рішення ухвалили після масового отруєння в селищі Куликів.

Тепер у ресторанах не можна подавати їжу, у складі якої є майонез і сметана, пише Gazeta.ua з посиланням на Zaxid.net.

Також заборонили продавати кондитерські вироби із заварним кремом і страви, що швидко псуються. Окрім цього, не можна реалізовувати продукти на літніх майданчиках без дотримання відповідних температурних умов зберігання.

Влада Львівської області доручила керівникам закладів громадського харчування та продовольчої торгівлі не допускати приготування в теплий період року небезпечних щодо епідемічної ситуації страв.

У всіх закладах мають бути умови для дотримання правил особистої гігієни, запас мийних засобів і антисептиків.

Масове отруєння сталося в селищі Куликів. Постраждалі їли в закладі “Панський Книш”. До лікарні потрапили з діагнозами “гостра кишкова інфекція” та “харчова токсикоінфекція”. Тоді отруїлося 24 людини. Причиною була сальмонела.

Новини від "То є Львів" в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/inlvivinua.