Навесні нам всім бракує вітамінів і вже не хочеться їсти звичні страви, які набридли за зиму. Хочеться чогось легкого, весняного, наприклад зеленого супчику.
Днями я вирішила приготувати весняний супчик із зеленим горошком і зеленню.
Для приготування весняного супу із зеленим горошком і зеленню нам потрібно:
2 – курячі гомілки
5 – 6 середніх картоплин
1 маленька баночка – консервованого горошку
2 – морквини
1 – цибулина
багато зелені: петрушка
кріп
зелена цибуля
Як приготувати весняний суп із зеленим горошком і зеленню?
Я дуже хотіла щоб мій суп був саме легким, весняним, а не ситним, тому вирішила його приготувати на курячому бульйоні.
Отже курячі гомілки миємо, заливаємо водою і ставимо вариться хвилин на 40 (у мене були гомілки домашньої курки).
Картоплю чистимо, миємо й ріжемо. Морквину чистимо, миємо й натираємо на тертці.
Коли м’ясо вже готове, в каструлю кладемо картоплю, половину тертої морквини (другу залишаємо для засмажки), солимо і додаємо улюблені приправи: для мене це базилік, приправа 10 овочів, а також я додаю 2-3 горошини чорного перцю горошком.
Коли картопля готова, в суп додаємо консервований горошок, також при бажанні можна додати сік з горошку для більш насиченого смаку.
Робимо зажарку: цибулину очищаємо, дрібно ріжемо і підсмажуємо до золотавого кольору разом з морквою на сковороді.
Зажарку кладемо в суп, залишаємо суп ще на пару хвилин варитися. Тим часом дрібно ріжемо зелень – кількість на ваш смак: петрушку, кріп.
Все це в порізаному вигляді кладемо в суп і через 2 хвилини наш суп готовий. Приємного вам апетиту та весняного настрою!