Готуємось до Медового Спаса. Медівник бісквітний з сметанковим кремом

94
медівник

Цей бісквітний «Медівник» виходить дуже соковитим і ніжним завдяки просоченню і чудовому крему з вареним згущеним молоком і сметаною.

Торт готується зовсім не складно, за основу береться бісквіт з додаванням крему.

Потрібно трохи постаратися збити його правильно, але я такий бісквіт печу вже багато років і завжди виходить. Пропоную випробувати такий чудовий тортик найближчим часом.

Інгредієнти:

  • 6-7 яєць
  • 3 ст. л. цукру
  • 2 ст. л. меду повні
  • 1 склянка борошна

Крем:

  • 1 банка вареного згущеного молока
  • 1 склянка сметани
  • Для прикраси:
  • Тертий шоколад або глазур ( 2 ст. л. какао, 2 ст. л. цукру, 3 ст. л. молока, 30 г вершкового масла)

Приготування:

Насамперед необхідно спекти бісквіт. Для цього яйця будемо спочатку збивати з цукром міксером протягом 5 хвилин, потім додати мед і продовжити збивання на максимальній швидкості ще 5 хвилин до збільшення в 5 разів і перетворення рідких яєць в густу білу пишну масу. Міксер по мірі збільшення маси теж потрібно піднімати – тоді все відмінно зіб’ється.

Тепер поступово потрібно ввести просіяне борошно і акуратно перемішати ложкою, але в жодному разі не міксером, інакше яйця тут же осядуть. Викласти тісто у змащену маслом форму (силіконову не змащувати), на дно краще всього покласти папір для випічки. 

Пекти бісквіт 40 хвилин при температурі 180 градусів (можна за 10 хвилин зменшити вогонь до 170).

Духовку не відкривати ще 15 хвилин, і під час випікання теж не відкривати. Готовий бісквіт вийняти з форми, дати вистоятися 6-8 годин. Якщо будете різати раніше, він буде кришитися.

Розрізати бісквіт вздовж на 2-3 частини за допомогою ножа або нитки.

Перемазати кремом. Для крему: змішати і злегка збити варену згущенку зі сметаною.

Верх «Медівника» прикрасити тертим шоколадом, горіхами або зварити на водяній бані глазур, перемішавши інгредієнти (масло додавати в кінці). Боки посипати крихтою.

Джерело