У фільмі «Джулі і Джулія» героїня за рік випробувала всі рецепти французької кухні запропоновані Джулією Чайлд.
Якби я за рік освоїла всі рецепти із книги «Солодке печиво» Дарії Цвек, то певно не пройшла б боком у двері, пише Dzyga (Настя).
Отож, ділимося з Вами рецептом цього надзвичайно смачного торта.
Інгредієнти
Тісто |
яйця курячі
|
6 шт. |
горіхи
|
200 г. |
цукор
|
200 г. |
сухарі
|
2 ст.ложки |
|
Крем |
масло вершкове
|
250 г. |
цукор
|
200 г. |
жовтки яєчні
|
3 шт. |
борошно
|
1 ст.ложка |
кава (готовий напій)
|
5 ст.ложок |
Приготування
- З білків збити круту піну, додаючи цукор.
- Вимішати її з жовтками, меленими горіхами, сухарями і цією масою наповнити змащену жиром і посипану сухарями розємну форму 24см у діаметрі.
- Пекти в духовці при200° С протягом 35 хв (так написано в оригінальному рецепті, у мене спікся за 20хв).
- Коли знятий з форми корж остигне, гострим ножем обережно розрізати його по горизонталі на однакові за товщиною частини.
- Крем приготувати так: у посуді, який вміщений у більший посуд з киплячою водою, збити жовтки з цукром. Коли маса стане пухкою, не припиняючи збивання, додати борошно, каву (попередньо напій треба приготувати з заварної чи розчинної кави і охолодити), а як загусне, зняти з плити і охолодити.
- Масло збити до утворення піни і збивати далі, додаючи по ложці охолодженого крему. Коли маса буде однорідною, перекласти нею коржі і змастити верх і боки торта.
Пропитати їх солодкою кавою, перекласти кавовим кремом, ним же кремом змастити боки і верх торта і посипати посіченими горіхами.
Підтримайте проект на Patreon