п`ятниця, 22 листопада

Рецепт вихідного дня: горіховий торт з кавовим кремом

У фільмі «Джулі і Джулія» героїня за рік випробувала всі рецепти французької кухні запропоновані Джулією Чайлд.

Якби я за рік освоїла всі рецепти із книги «Солодке печиво» Дарії Цвек, то певно не пройшла б боком у двері, пише Dzyga (Настя). 

Отож, ділимося з Вами рецептом цього надзвичайно смачного торта.

Інгредієнти

Тісто
яйця курячі
6 шт.
горіхи
200 г.
цукор
200 г.
сухарі
2 ст.ложки
 
Крем
масло вершкове
250 г.
цукор
200 г.
жовтки яєчні
3 шт.
борошно
1 ст.ложка
кава (готовий напій)
5 ст.ложок
Приготування
  1. З білків збити круту піну, додаючи цукор.
  2. Вимішати її з жовтками, меленими горіхами, сухарями і цією масою наповнити змащену жиром і посипану сухарями розємну форму 24см у діаметрі.
  3. Пек­ти в духовці при200° С протягом 35 хв (так написано в оригінальному рецепті, у мене спікся за 20хв).
  4. Ко­ли знятий з форми корж остигне, гострим но­жем обережно розрізати його по горизонталі на однакові за товщиною частини.
  5. Крем приготувати так: у посуді, який вміще­ний у більший посуд з киплячою водою, зби­ти жовтки з цукром. Коли маса стане пух­кою, не припиняючи збивання, додати борош­но, каву (попередньо напій треба приготувати з заварної чи розчинної кави і охолодити), а як загусне, зняти з плити і охо­лодити.
  6. Масло збити до утворення піни і зби­вати далі, додаючи по ложці охолодженого крему. Коли маса буде однорідною, переклас­ти нею коржі і змастити верх і боки торта.

Пропитати їх солодкою кавою, перекласти кавовим кре­мом, ним же кремом змастити боки і верх торта і посипати посіченими горіхами.


Підтримайте проект на Patreon

Новини від "То є Львів" в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/inlvivinua.
ТЕГИ: