Яблучні пироги – ідеальний десерт для зими. Ніжна соковита текстура, прянощі спецій і солодкий аромат стиглих яблук здатні зігріти навіть у сніжну погоду. Тож сьогодні я поділюся з вами своїм улюбленим рецептом, що мені його розповіла мама. Готові?
Що ж, приготуйте свій найкращий посуд, увімкніть легкий джаз і – нумо робити перший крок до насолоди.
Почнемо!
Нам знадобляться:
Для пісочного тіста:
• солодковершкове масло — 125 г;
• сметана 20% — 150 г;
• борошно вищого сорту — 200 г;
• порошок розпушувача — 1 ч. л.
Для наповнення та заливки:
• сметана 20% — 350 г;
• великі курячі яйця — 2 шт.;
• цукор в піску — 260 г;
• ванільний цукор — ½ пакетика;
• борошно пшеничне — 50 г;
• яблука — 500 г.
Як готувати пиріг яблучний з заливкою:
1. Спочатку потрібно розтопити масло й охолодженим (не гарячим!) підмішати до сметани. Розмішайте до однорідності.
2. У просіяне борошно умішайте розпушувач. Додайте борошняну суміш в сметанну масу. Змішайте щільне, але не туге пісочне тісто. Зліпити тісто в кульку, загорнути в плівку. Залиште в холодильнику на 15-25 хвилин.
Поки можете заварити собі каву.
3. Коли тісто добре охолоне, розподіліть його рівномірним шаром у формі для випікання. Тісто має повністю покрити дно і внутрішні стінки. Поки готуємо яблука, поставте форму в холодильник.
А тепер переходимо до найважчої частини!
4. Зніміть з яблук шкірку і виріжте серцевину. Розділіть на 2 половинки, наріжте тоненькими скибочками. В охолоджену форму розкладіть подрібнені яблука — вони повинні майже доверху її заповнити.
5. У глибокий посуд влийте сметану, засипте цукор, просійте борошно, додайте ванільний цукор. Вбийте яйця. Міксером змішайте всі інгредієнти до однорідності.
6. Залийте заготівлю з яблуками сметанною заливкою.
Тепер наш пиріг можна запікати. Раджу робити це у розігрітій до 180 градусів духовці, не більше 50- 60 хвилин.
Перед запіканням обов’язково перевірте, чи на місці ваші бездротові навушники, в яких ви слухали джаз. Бо пиріг із сюрпризом, який я приготувала минулого разу, замість ще одного яблука поклавши туди новенький навушник, навряд чи потішить ваших рідних.
Смачного!
Авторка: Єлизавета Кістанова
Джерело: Справжні історії.
Підтримайте проект на Patreon