Понеділок, 30 грудня

Зима смакує яблучним пирогом

Яблучні пироги – ідеальний десерт для зими. Ніжна соковита текстура, прянощі спецій і солодкий аромат стиглих яблук здатні зігріти навіть у сніжну погоду. Тож сьогодні я поділюся з вами своїм улюбленим рецептом, що мені його розповіла мама. Готові?

На Яблучний Спас, 19 серпня, святять фрукти та букети квітів

Що ж, приготуйте свій найкращий посуд, увімкніть легкий джаз і – нумо робити перший крок до насолоди.

Почнемо!

Нам знадобляться:

Для пісочного тіста:

• солодковершкове масло — 125 г;

• сметана 20% — 150 г;

• борошно вищого сорту — 200 г;

• порошок розпушувача — 1 ч. л.

Для наповнення та заливки:

• сметана 20% — 350 г;

• великі курячі яйця — 2 шт.;

• цукор в піску — 260 г;

• ванільний цукор — ½ пакетика;

• борошно пшеничне — 50 г;

• яблука — 500 г.

Як готувати пиріг яблучний з заливкою:

1. Спочатку потрібно розтопити масло й охолодженим (не гарячим!) підмішати до сметани. Розмішайте до однорідності.

2. У просіяне борошно умішайте розпушувач. Додайте борошняну суміш в сметанну масу. Змішайте щільне, але не туге пісочне тісто. Зліпити тісто в кульку, загорнути в плівку. Залиште в холодильнику на 15-25 хвилин. 

Поки можете заварити собі каву.

3. Коли тісто добре охолоне, розподіліть його рівномірним шаром у формі для випікання. Тісто має повністю покрити дно і внутрішні стінки. Поки готуємо яблука, поставте форму в холодильник.

А тепер переходимо до найважчої частини!

4. Зніміть з яблук шкірку і виріжте серцевину. Розділіть на 2 половинки, наріжте тоненькими скибочками. В охолоджену форму розкладіть подрібнені яблука — вони повинні майже доверху її заповнити.

5. У глибокий посуд влийте сметану, засипте цукор, просійте борошно, додайте ванільний цукор. Вбийте яйця. Міксером змішайте всі інгредієнти до однорідності.

6. Залийте заготівлю з яблуками сметанною заливкою.

Тепер наш пиріг можна запікати. Раджу робити це у розігрітій до 180 градусів духовці, не більше 50- 60 хвилин.

Перед запіканням обов’язково перевірте, чи на місці ваші бездротові навушники, в яких ви слухали джаз. Бо пиріг із сюрпризом, який я приготувала минулого разу, замість ще одного яблука поклавши туди новенький навушник, навряд чи потішить ваших рідних.

Смачного!

Авторка: Єлизавета Кістанова

Джерело: Справжні історії.


Підтримайте проект на Patreon

Новини від "То є Львів" в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/inlvivinua.