Субота, 12 жовтня

Тістечко «Сендвіч» — для справжніх поціновувачів сирних десертів

Якщо ви перебуваєте в пошуку смачного і швидкого рецепту десерту, зупиніть свій вибір на тістечку з сирною начинкою «Сендвіч».

Цей зовсім нехитрий рецепт ідеально підходить для частування дітей. Погодьтеся, для дитячих свят зовсім необов’язково випікати великі торти з жирним кремом. Цілком можна обійтися порційним тістечком. А для цього дуже важливо щоб торт було зручно їсти, а дітки не забруднилися кремом. Ось чому смачне тістечко з сирною начинкою — ідеальний вибір!

Готується цей десерт дуже швидко і завжди виходить дивовижним. До речі, тістечко сподобається не тільки дітям, а й їхнім батькам!

Складові:

130 г вершкового масла

4 яйця

1 склянка цукру

500 г сиру

1 ч.л. розпушувача

2 пакетики ванільного цукру або 2 ампули ванільної есенції

2 ст. л. какао

1 ч. л. крохмалю

½ склянки родзинок (за смаком можете додати і інші сухофрукти, горіхи, цедру лимона або цукати)

1,5 склянки борошна

Приготування:

Тісто:

Змішайте просіяне борошно з розпушувачем.

Розтопіть 100 г вершкового масла і дайте йому трохи охолонути. Додайте в масло 1/3 склянки цукру, 1 ампулу ванільної есенції і розмішайте інгредієнти.

Потім додайте 1 ст. л. какао, добре перемішайте, щоб не утворилися грудочки. У цю суміш додайте 1 яйце і знову змішайте.

Додайте борошно і замісіть тісто, яке не прилипає до рук.

Візьміть 1/3 тіста і покладіть його в морозилку. Тісто покладіть в форму для випікання розміром 20 см х 20 см або 18 см × 25 см, попередньо змащену вершковим маслом. Тісто розподіліть рівномірним шаром по всій поверхні форми. Так як тісто досить м’яке, це дуже просто зробити руками.

Сирна начинка:

Розтопіть 30 г вершкового масла.

У 3 яєць відокремте жовтки від білків. Білки поставте в холодильник. Сир добре перемішайте ложкою, щоб не залишилися грудочки. Якщо сир розсипчастий і сухіший, перетріть його через сито. Додайте в сир цукор, що залишився, 1 ампулу ванільної есенції і ретельно перемішайте.

Яєчні жовтки добре перемішайте ложкою. Додайте в сир розтоплене тепле вершкове масло і жовткову суміш.

Родзинки замочіть ненадовго в воді, після чого вичавіть і додайте в сирну масу. У сир треба додати 1 ст. л. крохмалю. Добре перемішайте всі інгредієнти.

Збийте білки до консистенції пружного безе і перекладіть в сирну суміш. Акуратно перемішайте сирну начинку ложкою. Перелийте начинку в форму з тістом, викладеним раніше. Вирівняйте поверхню сирної начинки.

Дістаньте тісто з морозилки і натріть його зверху, по всій поверхні десерту.

Випікайте при 180 ° С 50 хвилин. Тістечко готується дуже швидко, а подавати його можна з чашкою гарячого молока або чаю.

Смачного!

Джерело


Підтримайте проект на Patreon

Новини від "То є Львів" в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/inlvivinua.
ТЕГИ: