п`ятниця, 4 жовтня

Швидкий яблучний штрудель з ванільним соусом

Рецепт рулету з листкового тіста з яблучною начинкою

Іноді так хочеться порадувати себе чимось дуже смачненьким. Якщо ви любите домашню випічку, пропонуємо спекти приголомшливий яблучний штрудель з родзинками, горіхами і прянощами. Його смак відмінно доповнить ніжний ванільний соус.

Яблучний штрудель з листкового тіста

Інгредієнти:

  • 450 г листкового дріжджового тіста
  • 5-6 яблук
  • 100 г рубаних волоських горіхів
  • 100 г світлих родзинок
  • 1/2 ч.л. меленої кориці
  • 1/4 ч.л. меленого імбиру
  • щіпка мускатного горіха
  • ванілін – на кінчику ножа
  • 2 ст.л. цукру
  • 1 ст.л. молока
  • цукрова пудра і збиті вершки – для подачі

Для соусу:

  • 1 стручок ванілі, або 1 пачку 
  • 250 мл молока
  • 250 мл збитих вершків
  • 6 яєчних жовтків
  • 80 г цукрової пудри

Рецепт приготування:

  1. Розморозити листкове тісто і розкачати його в прямокутний пласт. Родзинки промити під проточною водою. Яблука помити, почистити і нарізати кубиками, видаливши серцевину.
  2. Розкласти шматочки яблук, родзинки і рубані волоські горіхи на поверхні тесту, залишаючи кілька сантиметрів до краю. Посипати цукром, змішаним з прянощами і ваніліном.
  3. Згорнути тісто рулетом, змастити молоком. Поставити штрудель запікатися до духовки на 30-35 хвилин при температурі 180 С.
  4. Готовий рулет остудити, посипати цукровою пудрою і подавати зі збитими вершками і ванільним кремом.
  5. Для соусу розрізати стручок ванілі і вишкребти насіння, довести до кипіння з молоком, вершками і самим стручком. Видалити стручок ванілі.  Якщо ви використовуєте ванільний цукор, просто додайте його до жовтків. Яєчні жовтки збити з цукром до кремової консистенції, продовжуючи збивати, поступово влити гаряче молоко. Поставити суміш на водяну баню (не кип’ятити!). Тримати, помішуючи, поки суміш не загусне. Соус процідити через сито.

Підтримайте проект на Patreon

Новини від "То є Львів" в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/inlvivinua.