Домашнє морозиво – одне з тих ласощів, які варті зусиль і часу, витрачених на їх приготування. Це безпрограшний варіант для закінчення трапези в будь-який час доби. Потіште тих, кого любите. Знаючи секрети приготування морозива, зробити це буде зовсім нескладно
Морозиво від ведучого Костянтина Грубича
Потрібно: згущене молоко, молоко, какао-порошок.
Пропорції: на 100 грамів згущеного потрібно 100 мл звичайного молока і 1 ст. л. какао.
Приготування: до згущеного молока додати какао-порошок, помішуючи все вінчиком повільно вливати гаряче (але не кип’ячене) молоко. Довести до кипіння, помішуючи. Остудити і розлити у форми. Помістити в морозилку не менше, ніж на 2 години. Щоб морозиво було м’яким та кремоподібним, його потрібно кілька разів перемішувати, виймаючи з морозилки кожні 30-40 хвилин.
Кавове:
Потрібно: 3 склянки свіжозавареної кави, 2 ст. л. молока (або вершків), 250 грамів цукру, 4 яєчних жовтки.
Приготування: у розтерті з цукром жовтки влити молоко і каву. Все добре перемішати і поставити на маленький вогонь. Постійно помішуючи, довести до кипіння. Зняти з вогню, але продовжувати помішувати до повного охолодження. Потім кавову масу перелити у форму і заморозити, періодично збиваючи.
Домашнє:
Потрібно: 4 яєчних жовтки, 150 грамів цукру, 200 мл вершків, 0,5 л молока.
Приготування: жовтки з’єднати з цукром, збити до білого кольору, додати молоко і все добре перемішати. Окремо в густу піну збити вершки і додати до молочної маси, розмішати. Якщо смак яєць буде яскраво виражений – додати ванілін.
Пломбір:
Потрібно: 1 л молока, 100 грамів масла, 2 скл. цукру, 1 ч. л. крохмалю, 5 яєчних жовтків.
Приготування: масло покласти в підігріте молоко і довести до кипіння. В окремому посуді з’єднати крохмаль, цукор і жовтки. Розмішати і розтерти до однорідної маси. Додати до неї трохи молока, щоб вийшла консистенція рідкої сметани. У кипляче молоко поступово тоненькою цівкою влити отриману масу, постійно помішуючи. Знову все довести до кипіння. Каструлю зняти з вогню, помістити в холодну воду і ретельно помішувати, поки маса не стане теплою.
Після цього залишити її до повного охолодження, а потім розлити по формах і заморозити.
Морозиво з йогурту:
Цей рецепт морозива – найпростіший. Для його приготування потрібно мати лише йогурт і палички для морозива.
Паличку увіткнути в йогурт і поставити його в морозильник. Через 30 хвилин дістати, добре перемішати і знову помістити на холод. Цю процедуру повторити 3 рази. Приблизно через дві години можна насолоджуватися смачним йогуртовим морозивом. Щоб звільнити його від пластикової склянки, потрібно на кілька секунд опустити в гарячу воду.
Морозиво з бананом:
Потрібно на одну порцію: домашній йогурт – 4 ст. л., банан – 0,5 шт., ківі – 1 шт., ананас шматочками – 1 ст. л., мед – 1 ч. л.
Приготування: очистити ківі і банан від шкірки, шматочки ананаса заморозити. Всі інгредієнти збити блендером. Розлити у форми або чашки і поставити в морозильну камеру на 1-2 години.
Сорбет з ківі:
Потрібно на 4 порції: ківі – 6 шт., цукор – півсклянки, крижана вода – 2 ст. л.
Приготування: очистити ківі, нарізати і поставити в морозилку на 2-3 години. Перебити в блендері ківі з цукром, поступово вливаючи крижану воду. За консистенцією морозиво має бути м’яким. Охолодити готову суміш в морозильній камері.
Апельсинове морозиво в домашніх умовах:
Потрібно на 8 порцій: йогурт – 250 г, м’якоть апельсина – 300 г, апельсиновий сік – 100 г, цукор – 1 ч. л.
Приготування: ретельно почистити апельсини, видалити цедру і плівочки з часточок. Змішати всі зазначені інгредієнти в блендері до густоти і однорідності. Помістити в формочки і відправити в морозильну камеру на 2-3 години.
Лимонне домашнє морозиво з вершків:
Потрібно на 4 порції: вершки 33% – 500 мл, вода – 450 мл, лимон – 2 шт., цукрова пудра – 300 г.
Приготування: натерти цедру. Цедру і цукрову пудру залити водою і варити 20 хвилин.
Дістати з лимонів м’якоть і перебити в блендері до однорідності. Змішати з сумішшю цукру і цедри, попередньо її охолодивши. Збити вершки. Тонкою цівкою влити в вершки лимонну масу, помішуючи. Поставити в морозилку і перемішувати щогодини, поки зовсім не замерзне.
Обирайте домашнє морозиво до смаку і тіште себе, рідних і друзів.
Ванільне морозиво:
Потрібно: 0,5 л. молока, 50 грамів цукру, 25 грамів крохмалю, 10 грамів ванільного цукру, 1 яйце.
Приготування: 375 мл молока змішати з 40 грамами цукру і трохи поварити, потім молоко, що залишилося (125 мл) змішати з крохмалем, додати до решти молока і ретельно проварити. Зняти з вогню і додати ваніль. Охолодити. Жовток розтерти до білого стану з цукром і перемішати з сумішшю. Заморозити.
Вершкове морозиво:
Потрібно: 3 склянки молока або вершків, 1 скл. цукру, 3 яйця, 2 пакетика ванільного порошку.
Приготування: жовтки покласти в каструлю, перемішати з цукром та ваніллю, помішуючи, додати гаряче молоко (вершки), поставити на плиту та варити, постійно помішуючи дерев’яною ложкою. Коли суміш трохи загусне і зникне піна, забрати каструлю з плити, зцідити і заморозити.
Кокосове морозиво з базиліком та лаймом:
Потрібно: 1 л ванільного морозива, 100 грамів кокосової стружки, цедра одного лайма і сік з 2 штук, 1 пучок базиліка, 200 грамів кокосового печива.
Приготування: морозиво розм’якшити і покласти у велику миску. Змішати кокосову стружку, цедру і сік лайма та порізаний базилік. Додати морозиво і подрібнене печиво. Ретельно перемішати і заморозити до потрібної консистенції. Прикрасити цедрою лайма і подати до столу.
Морозиво з грушею і горіховим бісквітом:
Потрібно: морозиво, груші, цукор, вершки, горіховий бісквіт.
Приготування: груші очистити від шкірки та видалити серцевину. Кип’ятити грушу в сиропі (одна склянку води та одна столова ложка цукру) до тих пір, доки набуде кольору й прозорості меду. Розм’якшити морозиво і розподілити його по дну і стінках каструльки. У середину покласти скибочки груш та посипати крихтами горіхового бісквіту. Зверху покласти збиті вершки, а потім ще раз грушу, бісквіт і вершки, залишивши до краю 2–3 см. Поставити на ніч до морозилки. Перед тим, як подавати на стіл, поставте каструльку ненадовго в гарячу воду, так буде легше вийняти морозиво.
Секрети приготування домашнього морозива:
Всі інгредієнти повинні бути обов’язково свіжими. Для того, щоб вийшло смачне морозиво вдома, замість цукру використовувати цукрову пудру.
Пломбір в домашніх умовах з м’якою, бархатистою текстурою вийде тільки з використанням жирних вершків. Перед збиванням посуд і вершки потрібно добре охолодити.
Яйця у морозиво додають в якості згущувача. Класти їх потрібно строго за рецептурою, інакше легко зіпсувати смак десерту.
Вводити яєчно-цукрову суміш в гаряче молоко потрібно тоненькою цівкою, постійно помішуючи, щоб не допустити утворення грудок.
Домашнє морозиво не можна доводити до кипіння. Температура не повинна підніматися вище 80-85 градусів. Процес нагрівання потрібно завершити, коли суміш набуде консистенції густої сметани.
Найсмачніше домашнє морозиво не вийде без ще однієї обов’язкової вимоги. У морозилці, до повного приготування, ласощі потрібно ретельно перемішувати кожні 50-60 хвилин. Краще для охолодження використовувати пластикову ємність з кришкою. У морожениці цей виснажливий процес автоматизований..
Підтримайте проект на Patreon