Неймовірно смачний яблучний пиріг “Пломбір” – ось що можна приготувати із яблук

Найбільш ніжний, повітряний та пишний пиріг з великою кількістю начинки. Тісто виходить кексове, вологе, ароматне, з легким вершковим смаком.

Інгредієнти для пирога:

  • сметана, 120 г;
  • масло вершкове, 150 г;
  • борошно, 200 г;
  • розпушувач, 1 ч. л.

Заливання зі сметани

  • сметана, 350 г;
  • яйця, 2 шт.;
  • цукор, 260 г;
  • ванілін;
  • борошно, 40 г;
  • яблука, 4-5 шт.

Процес приготування:

Розтоплене вершкове масло, охолоджене, змішуємо зі сметаною до однорідності.

Всипаємо просіяне борошно з розпушувачем. Маса повинна вийти дуже м’якою, піддатливою. Тому дивіться по консистенції тіста і якщо воно виходить рідким, досипаємо борошно.

Складаємо тісто в пакет та відправляємо в холодильник на 40 хвилин.

Форму застеляємо пергаментом і змащуємо олією.

Тісто розгортаємо за розміром форми з бортиками і переносимо його у форму. Відправляємо у холодильник на 15 хвилин.

Жирну сметану змішуємо з цукром, яйцями, ваніліном і перемішуємо. Всипаємо борошно і перемішуємо.

Яблука чистимо від шкірки та середини, ріжемо шматочками.

Викладаємо у форму яблука, розрівнюємо та заливаємо сметанною заливкою.

Випікаємо за 180 градусів близько 50 хвилин.

Охолоджуємо пиріг у формі та виймаємо.

Такий повітряний пиріг з найніжнішим кремом з яблук стане одним з ваших улюблених, настільки він чудовий.

Джерело: Куховарити.

Новини від "То є Львів" в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/inlvivinua.