Ніжний, м’який і ароматний яблучний пиріг з найпростіших і доступних інгредієнтів. Зверху виходить шикарна хрустка скоринка завдяки цукру і маслу.
Джерело: Звістка.
Інгредієнти
- Яйце — 1 шт.
- Цукор — 70 грамів (1-2 ст.л.)
- Ванільний цукор — 10 грамів
- Масло розтоплене — 30-40 грамів
- Молоко — 120 грамів
- Борошно — 160 грамів
- Розпушувач — 1 ч.л. з гіркою
- Сіль — ¼ ч.л.
- Яблука — 2-3 шт. (350-500 грамів, що більше яблук, то смачнішим вийде пиріг)
- Цедра лимона (за бажанням) — 1 ч.л.
Приготування
1. До яйця додати цукор (70 грамів), ванільний цукор і сіль. Збити до освітлення.
2. Додати молоко, половину розтопленого масла (20 грамів), цедру лимона. Цедру лимона можна не додавати, якщо її немає, але якщо у вас є лимон в холодильнику, то не забудьте покласти цей інгредієнт. Пиріг набуває просто чарівного аромату. Борошно змішати з розпушувачем і теж додати. Все перемішати до однорідності.
3. Яблука обібрати від шкірки (за бажанням), вибрати серцевинки, нарізати на дольки.
4. Перелити тісто в форму для випічки (у мене діаметр 21 см). У тісто втопити часточки яблук вертикально. Що більше яблук піде до пирога, то смачнішим він вийде.
5. Зверху посипати цукром (1-2 ст.л.) і полити маслом, що залишилося (10-20 грамів). Випікати в заздалегідь прогрітій до 180 градусів духовці 30-40 хвилин. Готовність перевірити дерев’яною шпажкою, вона повинна виходити без залишків сирого тіста.
Подробиці приготування дивіться в короткому відеорецепті.
Смачного!