Неділя, 13 жовтня

Маковий торт з апельсинами. Справжній зимовий смаколик!

Маковий торт з апельсинами. Справжній зимовий смаколик!

Складові:

850 г готової макової суміші (подрібненого маку звареного в цукровому сиропі)

6 яєць

6 столових ложок панірувальних сухарів або манної крупи

1/2 чайної ложки порошку для випічки

начинка:

3 апельсина

1 апельсинове желе

500 мл 33% вершків (холодних)

4 столові ложки цукрової пудри

1 пакет ванільного цукру

2 пакети згущувача для вершків

глазур:

100 г темного шоколаду

3 столові ложки олії

1 столова ложка вершкового масла

додатково:

зірки з марципану

свіжий апельсин

Приготування

Дістати яйця з холодильника заздалегідь. Розігріти духовку до 180 градусів. Збити яєчні жовтки до світлої маси, окремо збити білки до жорстких піків. Масу маку змішати з сухарями або манною крупою і розпушувачем. Додати яєчні жовтки, потім акуратно ввести збиті білки. Розподілити тісто в 2 форми діаметром 24 см, або по черзі приготувати два коржі.

Поставити в духовку і випікати протягом 30 хвилин. Готові коржі остудити.

Начинка:

Зрізати цедру з апельсина. Відокремити білу шкірку від м’якоті. М’якоть нарізати (безпосередньо над великим сотейником, підбираючи весь апельсиновий сік). Апельсинову цедру нарізати на більш дрібні шматки і додати в м’якоть. Кип’ятити протягом декількох хвилин перемішування кожну хвилину. Зняти з вогню, додати порошок желе і перемішати до повного розчинення. Остудити до легкого загустіння.

Збити вершки до жорстких піків з цукром і ваніліном цукром. В кінці додати загущувач і збити до поєднання.

Перший корж торта помістити на блюдо для сервіровки, нанести 1/3 крему, а потім апельсинову начинку і знову 1/3 крему.  Викласти другий  корж макового торта. Нанести крем з боків і зверху торта. Охолодити.

Залити шоколадною глазур’ю торт (розтопити нарізаний шоколад разом з маслом і вершковим маслом). Прикрасити зірочками з марципаном і свіжим апельсином. Зберігати в холодильнику.

Зірки з марципану 50 г марципану + 100 г цукрової пудри + 1 столова ложка лимонного соку. Марципан помістити в миску або контейнер, додати цукрову пудру. Замісити вручну або змішувати поступово додаючи лимонний сік, поки інгредієнти об’єднуються в єдину масу. Розкачати на дошці, нарізати на зірки.

Замість апельсина і желе, ви можете використовувати 1 банку апельсинового варення (220 г).

Джерело: Ням ням за 5 хвилин


Підтримайте проект на Patreon

Новини від "То є Львів" в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/inlvivinua.