п`ятниця, 11 жовтня

Домашній ″Бейліс″: от як його правильно готувати

Потіште себе смакотою!

Ірландський вершковий лікер “Бейліс” настільки дешевше і смачніше робити вдома, що абсолютно немає причини купувати його в магазині. А приготування займає всього 10 хвилин!

Але будьте обережні – він настільки смачний, що вас охопить спокуса випити відразу весь стратегічний запас:)

бейлис домашниий бейліс

Ось що нам знадобиться для цього божественного напою:

горілка – 0,5 л. (не пошкодуйте грошей і купіть хорошу, або витратьте час і очистіть звичайну); якщо горілку замінити на віскі, то отримаємо ще наближенішу версію до ірландського оригіналу;

згущене молоко – 1 банка;

яєчні жовтки – 4 шт.;

кава розчинна – 1 ст. л.;

цукор ванільний – 2 ст. л.;

вершки 20-30% – 0,4 л.

бейлис домашниий бейліс

А ось що потрібно зробити заради вершкового лікеру по-ірландськи:

Відділяємо жовтки від білків. Додаємо згущене молоко (світле чи проварене) – за смаком. До компонентів додаємо ванільний цукор, і починаємо збивати міксером. Не припиняючи збивати, додаємо розчинну каву і вершки.

В останню чергу вливаємо горілку, і збиваємо до однорідної консистенції. Робимо це на середній швидкості.

Вихід готового продукту становить майже 1,2 літра! Нехай напій 1 годину постоїть в теплому місці, а потім ставимо його в холодильник.

Для надання карамельного смаку можна додати у свій “Бейліс” ложку смаженого цукру.

Пам’ятайте! Надмірне вживання навіть домашнього “Бейліса” шкодить вашому здоров’ю! 

Джерело


Підтримайте проект на Patreon

Новини від "То є Львів" в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/inlvivinua.