п`ятниця, 11 жовтня

10 порад від баристи для приготування смачної кави

Величезна кількість людей не уявляє свого ранку без ароматної кави.

При цьому багато хто вважає процес приготування смачної кави дуже складним. Насправді це не так, головне – знати «кавові» секрети.

У кафе і ресторанах можна спробувати різні варіанти кави, які вражають своїми смаками. У домашніх умовах приготувати такі напої – непросте завдання, але його можна полегшити, знаючи кілька секретів, які розкривають відомі баристи.

Готуйтеся, незабаром ви зможете насолодитися неймовірним кави, не виходячи з дому.

1. Важливо правильно підібрати кількість інгредієнтів: так, рекомендується на 10 мл води брати 1 г меленої кави.

2. Щоб відчути смак прожарених зерен, їх рекомендується протягом хвилини просмажити в турці без води.

3. Ви хочете додати оригінальних ноток каві, тоді використовуйте такі прянощі: кардамон, імбир, мускатний горіх і корицю. Додавайте їх під час варіння.

4. Любителі солодкого можуть покласти в готову каву ложку какао порошку, що додасть йому приємний шоколадний присмак.

5. Для отримання більш яскравого смаку та аромату спочатку змішайте 0,5 ч. ложки цукру з кавою, трохи підігрійте на мінімальному вогні, а потім влийте воду.

6. Проста порада, що підсилює аромат напою і дає м’який смак, – додайте кілька кристаликів солі в каву.

7. Щоб не проціджувати каву з турки, просто додайте в неї 1 ч. ложку холодної води і почекайте півхвилини, щоб осад осів.

8. Хочете отримати приємний м’який смак кави, тоді під час варіння додайте в турку 0,5 ч. ложки вершкового масла.

9. Вдома можна приготувати каву без кофеїну, для чого в турку потрібно покласти 2-3 зернятка кардамону, який руйнує кофеїн, не псуючи якість напою.

10. Любителі терпкої кави для отримання насиченого смаку повинні робити так: зніміть турку, коли напій почне кипіти, зніміть пінку, перемішайте і поверніть на плиту. Повторіть всі маніпуляції три рази.


Підтримайте проект на Patreon

Новини від "То є Львів" в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/inlvivinua.
ТЕГИ: