Величезна кількість людей не уявляє свого ранку без ароматної кави.
При цьому багато хто вважає процес приготування смачної кави дуже складним. Насправді це не так, головне – знати «кавові» секрети.
У кафе і ресторанах можна спробувати різні варіанти кави, які вражають своїми смаками. У домашніх умовах приготувати такі напої – непросте завдання, але його можна полегшити, знаючи кілька секретів, які розкривають відомі баристи.
Готуйтеся, незабаром ви зможете насолодитися неймовірним кави, не виходячи з дому.
1. Важливо правильно підібрати кількість інгредієнтів: так, рекомендується на 10 мл води брати 1 г меленої кави.
2. Щоб відчути смак прожарених зерен, їх рекомендується протягом хвилини просмажити в турці без води.
3. Ви хочете додати оригінальних ноток каві, тоді використовуйте такі прянощі: кардамон, імбир, мускатний горіх і корицю. Додавайте їх під час варіння.
4. Любителі солодкого можуть покласти в готову каву ложку какао порошку, що додасть йому приємний шоколадний присмак.
5. Для отримання більш яскравого смаку та аромату спочатку змішайте 0,5 ч. ложки цукру з кавою, трохи підігрійте на мінімальному вогні, а потім влийте воду.
6. Проста порада, що підсилює аромат напою і дає м’який смак, – додайте кілька кристаликів солі в каву.
7. Щоб не проціджувати каву з турки, просто додайте в неї 1 ч. ложку холодної води і почекайте півхвилини, щоб осад осів.
8. Хочете отримати приємний м’який смак кави, тоді під час варіння додайте в турку 0,5 ч. ложки вершкового масла.
9. Вдома можна приготувати каву без кофеїну, для чого в турку потрібно покласти 2-3 зернятка кардамону, який руйнує кофеїн, не псуючи якість напою.
10. Любителі терпкої кави для отримання насиченого смаку повинні робити так: зніміть турку, коли напій почне кипіти, зніміть пінку, перемішайте і поверніть на плиту. Повторіть всі маніпуляції три рази.
Підтримайте проект на Patreon