п`ятниця, 19 квітня

Збірна України достроково вийшла в еліту Ліги націй

Збірна України з футболу у матчі 3-го туру першої групи Ліги націй обіграла команду Чехії і достроково гарантувала собі вихід в елітний дивізіон турніру.

Поєдинок у Харкові на стадіоні “Металіст” за неймовірної підтримки вболівальників завершився із рахунком 1:0.

Після драматичного матчу між цими командами 6 вересня, коли лише на останніх секундах Україна вирвала перемогу, Чехи постаралися із перших хвилин захопити ініціативу.

Наші футболісти не форсували події, подовгу розігруючи м’яч біля центрального кола, використовуючи короткі поперечні передачі. Гості чекали на наші помилки, намагаючись миттєво переходити в контратаку.

Після декількох таких випадів тільки майстерність Андрія П’ятова рятувала “синьо-жовтих” від влучного голу. Українцям вдавалося загострити ситуацію лише після сольних проходів по флангу Коноплянки. Дві передачі Євгена знайшли у воротарському майданчику Руслана Яремчука. Нападник бельгійського “Гента” обидва рази виграв повітряні єдиноборства, але точного удару головою не вийшло.

Єдиний удар у площину воріт господарі нанесли на 43-й хвилині і він став гольовим. Яремчук прийняв м’яч у штрафному, скинув під удар Малиновському, який фантастичним ударом поцілив у дальній кут.

Після перерви збірна Чехії кинула всі сили в атаку, надавши українцям можливість використовувати контратаки. Декілька разів наші футболісти тікали від захисників і могли збільшити рахунок.

На 65-й хвилині Марлос віддав на забіг у штрафну Ярмоленку, який обвів на воротаря, але пустив м’яча за лицьову. Через 11 хвилин Циганков втратив супершанс, вийшовши один в один із Павленкою, але потрапив у воротаря.

Україна  Чехія 1:0

Гол: 1:0 — 43 Малиновський.

Україна — П’ятов, Ракіцький, Бурда, Матвієнко, Караваєв, Степаненко, Марлос, Коноплянка (Циганков, 70), Малиновський (Зінченко, 86), Ярмоленко, Яремчук.

Чехія
 — Павленка, Челюстка, Новак, Гебре Селассіє, Брабец, Барак, Павелка, Дочкал, Янкто (Шура, 81), Шик (Крменчік, 73), Видра (Змргал, 67).

Попередження: Челюстка (19), Ракіцький (39).

Перемігши Чехію, збірна України вийшла в Лігу А, де спробує посісти перше місце в одній із чотирьох груп. Переможці груп зіграють у фінальній стадії, яка пройде у червні 2019 року. Вона складатиметься із півфіналів, матчу за третє місце та фіналу. Господарів обере виконком УЄФА у грудні 2018 року серед учасників.

Заключну зустріч у цьому дивізіоні Ліги націй, яка вже нічого не вирішує, підопічні Шевченка проведуть 16 листопада проти Словаччини. Початок — о 21:45.

Новини від "То є Львів" в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/inlvivinua.
ТЕГИ: