Ярослав Ракицький перейшов у російський «Зеніт»

29-річний центральний захисник донецького «Шахтаря» та збірної України Ярослав Ракицький перейшов до санкт-петербурзького «Зеніта».

Про це повідомили в прес-службі «Шахтаря», передає Громадське.

У «Зеніті» заявили, що підписали контракт із Ракицьким на 3,5 роки. У російському клубі український захисник буде грати під 44-м номером. Саме під цим номером за «Зеніт» виступав інший українець — Анатолій Тимощук.

В інтерв’ю офіційному сайту Зеніта Ракицький розповів, що його рідний батько вже понад 20 років живе в Санкт-Петербурзі.

«Я дуже щасливий прямо зараз. Я перейшов з однієї топ-команди, з «Шахтаря», в іншу топ-команду — «Зеніт». Буду робити все, що від мене залежить, і викладатися на полі на всі сто відсотків заради команди. Щоб команда завжди вигравала», — прокоментував свій трансфер українець.

За інформацією видання «Спорт-Экспресс», за перехід українського захисника «Зеніт» заплатив «Шахтарю» 10 мільйонів євро, ще 2 мільйони «гірники» можуть отримати у вигляді бонусів за успішні виступи гравця. Також видання стверджує, що зарплата Ракицького становитиме 2,5 мільйона євро на рік.

Офіційний сайт “Шахтаря” висловив слова подяки Ракицькому за відданість клубу:

“Ярослав є одним з найвідоміших вихованців Академії “гірників”. За першу команду він дебютував у серпні 2009 року і протягом 9 з половиною сезонів був найважливішим гравцем оборони донеччан. На його рахунку 326 матчів в оранжево-чорній футболці і 14 забитих м’ячів. Разом з клубом Ракицький 7 разів ставав чемпіоном України, виграв 6 Кубків і 6 суперкубків країни. Він завоював щиру любов і повагу вболівальників і заслужив статус легенди клубу. ФК “Шахтар” дякує Ярославу Ракицькому за роки, проведені в команді, за професіоналізм, за яскраву і пристрасну гру, за його “оранжево-чорне” серце”.

Новини від "То є Львів" в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/inlvivinua.
ТЕГИ: