п`ятниця, 19 квітня

Володимир Кличко отримав золотий пояс почесного чемпіона світу з боксу за версією WBC

Легендарний український боксер, дворазовий чемпіон світу у надважкій вазі, переможець Олімпіади-1996 Володимир Кличко отримав золотий пояс почесного чемпіона WBC.

«Вони всі – легенди. І, як і я, були чемпіонами WBC. Ви розумієте, чому у Володимира не було цього пояса? Бо колись ми пообіцяли своїм батькам і один одному ніколи не битися у рингу. А за цей пояс нам би довелося проводити поєдинок. Але, переконаний, мій брат має всі права і гідний мати цей пояс», – цитує мера Києва Віталія Кличка ukrinform.ua.

Вручили Володимиру трофей президент Всесвітньої боксерської ради (WBC) Маурісіо Сулейман та вічний чемпіон WBC Віталій Кличко.

Відбулося це сьогодні, 1 жовтня, під час церемонії відкриття 56-го конгресу WBC у Києві. Передали Володимиру пояс після узгодження з легендами WBC Ленноксом Льюїсом та Евандером Холіфілдом.

«Коли я виходив на бій зі старшим Кличком, я знав що він – не «жувачка», яку пережуєш. Я знав, що це – великий боксер. Велика людина. Дуже жаль, що я не боксував з Володимиром. Він – великий боксер», – підкреслив Льюїс.

Нагадаємо, у Києві сьогодні, 1 жовтня, розпочав свою роботу 56-тий конгрес Всесвітньої боксерської ради (WBC).

До столиці України приїхали зірки світового боксу Леннокс Льюіс, Евандер Холіфілд, Ерік Моралес та багато інших. Прибули також президенти федерацій країн-членів WBC, судді, спортивні менеджери та функціонери. Всього в столицю України для участі у конгресі приїхало близько 700 учасників конгресу зі 166 країн світу.

Новини від "То є Львів" в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/inlvivinua.