п`ятниця, 26 квітня

Увійшов в історію: 13-річний українець став наймолодшим у історії чемпіоном Європи зі стрибків у воду (відео)

13-річний українець Олексій Середа виграв золоту нагороду чемпіонату Європи у стрибках з вишки 10 м та став наймолодшим переможцем змагань у історії

Про це повідомляє “Укрінформ”.

На чемпіонаті Європи у Києві сьому медаль збірній України приніс 13-річний Олексій Середа, який посів перше місце у стрибках з вишки 10 м.

Юний українець встановив унікальне досягнення. Він став наймолодшим чемпіоном Європи зі стрибків у воду в історії. Середа відібрав рекорд у британця Тома Дейлі, який у 2008 році виграв золото ЧЄ у 14 років.

Загалом в активі збірної України на домашньому чемпіонаті Європи сім нагород – раніше українці виграли два золота, три срібла і одну бронзу.

Чемпіонами Європи стали наш дует у синхронних стрибках з трампліна Вікторія Кесар – Станіслав Оліферчик і Софія Лискун, яка перемогла в стрибках з трампліна 3 м.

Срібні медалі виграли Олег Колодій (трамплін 1 м), Олена Федорова (трамплін 1 м) і дует у синхронних стрибках з вишки Олексій Середа – Олег Сербін. Бронзові медалі в активі пари у синхронних стрибках з трампліна Вікторія Кесар – Анна Письменська.

Новини від "То є Львів" в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/inlvivinua.