п`ятниця, 19 квітня

Усик побив Гассієва у Москві: як це було

Український боксер Олександр Усик в Москві переміг росіянина Мурата Гассієва і став абсолютним чемпіоном світу в першій важкій вазі. Олександр Усик об’єднав чотири пояси у цій ваговій категорії – WBC, WBO, WBA, IBF.

Бій між Усиком і Гассієвим відбувся в ніч на неділю, з 21 на 22 липня, у спортивному комплексі “Олімпійський” в Москві в рамках турніру World Boxing Super Series (WBSS), пише BBC Україна.

Поєдинок тривав усі 12 раундів і український боксер переміг за балами. Усі судді віддали перемогу українцю: 120:108, 119-109, 119-109.

Крім статусу абсолютного чемпіона світу у першій важкій вазі Олександр Усик став володарем кубка Мохаммеда Алі і поясу журналу The Ring.

Для Мурата Гассієва ця поразка стала першою в кар’єрі. У Олександра Усика 15 перемог в 15 боях у професійному боксі.

“Україна, миленька, рідна, дякую тобі за підтримку. Я їду додому з кубком і поясами. Всім добра”, – подякував Усик за підтримку у Facebook.

“Український гімн, який пролунав сьогодні у Москві на весь світ, – це символ нашої боротьби, наближення нашої перемоги”, – написав президент Петро Порошенко, вітаючи Олександра Усика з перемогою.

Прем’єр Володимир Гройсман назвав перемогу Усика історичною і пропонує присвоїти йому звання “Героя України”.

Перемога українця над росіянином у Москві викликала хвилю емоцій у соцмережах.

“Олександр Усик не просто переміг у Москві і зібрав всі чемпіонські пояси… То – само собою! Але! Він ще вийшов з татухою тризуба, здійняв над головою жовто-синій прапор і під пісню: “Не дамо свій край нікому, краще згинемо в бою!”, – написав депутат Віталій Чепинога у Facebook.

Новини від "То є Львів" в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/inlvivinua.