п`ятниця, 29 березня

Усик переміг Чісору в запеклому бою у Лондоні

Український боксер Олександр Усик переміг британця Дерека Чісору в своєму другому поєдинку в надважкій вазі

Про це повідомляє Еспресо.TV.

Бій відбувся у Лондоні на стадіоні “Вемблі” за порожніх трибун через пандемію коронавірусу. Для Усика цей поєдинок був другим у надважкій вазі та першим у 2020 році.

Українець виявився на 17 кг легшим за суперника. Напередодні під час зважування він показав 98,4 кг, в той час як Чісора зафіксував 115,6 кг.

Чісора активно розпочав бій та негайно пішов у наступ. Британцю навіть вдалося приголомшити Усика потужним ударом правою.

У другому раунді Усик почав набагато більше маневрувати та намагався виснажити суперника, який зробив очевидну ставку на нокаут.

У третьому раунді Усику все частіше вдавалося провалювати Чісору, який викидав прямолінійні удари, що легко читалися.

Ситуація в рингу не змінилася й у наступній трихвилинці. Усик навіть опинився на підлозі, коли зачепився за ногу британця.

У п’ятому раунді Усик помітно збільшив темп, відчувши, що Чісора починає втомлюватися та більш пасивно атакує.

Між тим, український боксер завдавав замало ударів і зробив спробу виправити становище у шостому раунді. Проте, Чісора пробивав навідмаш та не підпускав Усика на небезпечну дистанцію.

Наприкінці сьомої трихвилинки Усик досягнув першого помітного успіху, вгативши у суперника серію акцентованих ударів та примусивши його відступати до канатів.

У восьмому раунді українець остаточно перехопив ініціативу та почав діяти “першим номером”, здобуваючи важливі очки у записках суддів.

В дев’ятому раунді Чісора з останніх сил спробував знову піти на штурм, однак більшість його ударів мети не досягали.

Перший “чемпіонський” раунд відзначився певним відродженням британця, у якого відкрилося “друге дихання”. Усик пропустив небезпечний удар в голову.

Чісора в 11-му раунді знову зайняв центр рингу та примусив Усика відступати. Українець відповідав контратаками.

У заключному раунді Усик дотримувався безпечної дистанції та не підпускав до себе суперника. Чісора до останнього йшов вперед та намагався “дістати” Усика. Проте поєдинок продовжився усі 12 раундів.

За їх підсумками перемогу за очками здобув Олександр Усик – 117:112, 115:113, 115:113. 

  • Промоутер Дерека Чісори Девід Хей прогнозував, що у бою проти британського боксера українець Олександр Усик повторить долю свого співвітчизника Василя Ломаченка.
  • 30 жовтня Олександр Усик та Дерек Чісора пройшли процедуру зважування, під час якої британець виявився на 17 кг важчим.
  • Букмекери вважали Олександра Усика фаворитом у поєдинку проти Дерека Чісори.
  • Промоутер Василя Ломаченка Боб Арум також назвав Олександра Усика фаворитом у поєдинку проти Дерека Чісори.
Новини від "То є Львів" в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/inlvivinua.