Українець Штембуляк став чемпіоном світу з шахів серед спортсменів до 20 років

В Делі (Індія) міжнародний гросмейстер Євген Штембуляк з Чорноморська виграв чемпіонат світу серед юнаків до 20 років.

Про це передає Еспресо.TV із посиланням на пресслужбу Федерації шахів України.

“Захопивши лідерство після 5 туру, Євген не відпустив його до самого кінця. Перемога в останньому турі принесла Євгену підсумкові 9 очок з 11 можливих і “чисте” перше місце”, – йдеться e повідомленні.

При цьому Федерація звертає увагу на досить представницький склад учасників – серед були 15 гросмейстерів та 33 міжнародних майстри.

У чемпіонаті серед дівчат вдало виступила Марія Бердник, яка набрала 8 очок з 11 та взяла участь у розподілі 3-5 місць. У підсумку – 4 місце.

Як уточнює видання Сhernomorsk.news, турнір тривав протягом 11 днів. На старті Чемпіонату світу Євген був у рейтингу сьомим, але день за днем ​​впевнено йшов до перемоги. Змагання проходили за швейцарською системою в 11 турів, в них брали участь 94 шахіста. У турнірній таблиці спортсмен набрав 9 очок з 11 можливих, вигравши 7 поєдинків і ще 4 він завершив внічию.

Незважаючи на те, що вже кілька років поспіль Євген здобуває вищу освіту в США, він виступав під українським прапором.

“Женя вже телефонував нам, сказав, що все добре, – розповів батько Євгена, Олег Штембуляк. – Не можу стримати емоцій, я щасливий!”.

Зазначається, що Євген має великий досвід участі в шахових змаганнях найвищого рівня: він відіграв чотири чемпіонату Європи, грав на дитячій Олімпіаді та на багатьох інших складних і престижних турнірах. У Техаському технічному університеті (Лаббок, США), де він зараз вчиться, у нього дуже сильний тренер. Це теж Олександр Онищук, який теж родом з України.

Новини від "То є Львів" в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/inlvivinua.