Українець Георгій Зантарая став чемпіоном Європейських ігор-2019!

Титулований український дзюдоїст Георгій Зантарая приніс Україні друге золото ІІ Європейських ігор, які набирають обертів у білоруській столиці Мінську.

Слідом за своєю колегою-дзюдоїсткою Дариною Білодід Георгій став чемпіоном у ваговій категорії до 66 кг, пише Главком.

На шляху до фіналу Георгій достроково здолав мальтійця Джеремі Сайвелла, словенця Андража Жереба, бронзового призера двох чемпіонатів Європи, білоруса Дмитра Шершня і молодого грузинського таланта Баґраті Нініашвілі.

У фіналі Зантараї протистояв 25-річний італієць, срібний призер чемпіонату Європи-2018 Маттео Медвес. Досі єдиний раз ці борці зустрічалися в 1/8 фіналу чемпіонату Європи-2017 у Варшаві. Тоді перемогу здобув Георгій.

У вирішальній сутичці вихованець Віталія Дуброви виглядав бездоганно і вирвав чисту перемогу за 20 секунд до завершення основних чотирьох хвилин поєдинку. Георгій виконав амплітудний кидок з підсадом через спину – «іппон»!

Таким чином, чемпіон світу-2009 Зантарая став уже триразовим переможцем першостей континенту. Річ у тім, що Європейські ігри-2019 вважаються для дзюдоїстів паралельно й чемпіонатом Європи.

Взагалі ж Зантарая демонструє вражаючу стабільність. За останніх десять років він підіймався на світовий п’єдестал шість разів — золото, срібло і чотири бронзи. На Євро Георгій входить до числа призерів учетверте — три золота і срібло. Такою тривалою стабільністю результатів не може похизуватися жоден з європейських дзюдоїстів. Особливо коли мова про легкі вагові категорії, де конкуренція зазвичай особливо гостра. 

Новини від "То є Львів" в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/inlvivinua.