Україна перемогла Португалію та достроково вийшла на Євро-2020

14 жовтня у Києві у відбірковому матчі Євро-2020 збірна України перемогла Португалію та достроково вийшла до фінальної частини турніру.

Збірна України перед вирішальним матчем відбору Євро-2020 проти збірної Португалії мала 16 очок і очолювала групу В. Португалія з 11 пунктами йшла другою та мала гру у запасі. Команді Андрія Шевченка було достатньо нічиєї, аби забезпечити собі достроковий вихід до фінальної частини Євро-2020. Перемога над чинними чемпіонами Європи гарантувала українцям перше місце у групі.

Збірна України надзвичайно вдало розпочала матч проти Португалії та повела у рахунку вже на 6-й хвилині. Марлос подав кутовий, Сергій Кривцов пробив, португальський голкіпер Руй Патрісіу відбив м’яч перед собою, а Роман Яремчук першим виявився на добиванні та з близької відстані вразив ворота.

Українці збільшили перевагу на 27-й хвилині. Віталій Миколенко підхопив м’яч на лівому фланзі, віддав відмінну передачу в штрафний майданчик на Андрія Ярмоленка, який скористався шансом.

Португалія скоротила відставання у рахунку на 72-й хвилині. Англійський рефері Ентоні Тейлор призначив суперечливий пенальті за гру рукою Тараса Степаненка та вилучив українського півзахисника за повторне попередження. Одинадцятиметровий реалізував Кріштіану Роналду.

Попри вилучення, збірна України встояла, перемогла Португалію 2:1, набрала 19 очок та достроково вийшла до фінальної частини Євро-2020.

Заключний матч кваліфікації Євро-2020 збірна України проведе 17 листопада у гостях проти команди Сербії.

Відбірковий турнір Євро-2020

8-й тур

Група B

Україна – Португалія 2:1

Голи: Яремчук, 6, Ярмоленко, 27 – Роналду, 72 (пен.)

Україна: Андрій П’ятов – Олександр Караваєв, Сергій Кривцов, Микола Матвієнко, Віталій Миколенко (Ігор Пластун 90+4) – Тарас Степаненко – Олександр Зінченко, Руслан Малиновський – Андрій Ярмоленко, Роман Яремчук (Віктор Коваленко 73), Марлос (Євген Коноплянка 63).

 

Португалія: Руй Патрісіу – Рафаель Геррейро, Рубен Діаш, Пепе, Нельсон Семеду – Данілу, Жоау Маріу (Брума 68), Жуан Моутінью (Бруно Фернандеш 58) – Гонсало Гедеш (Жоау Фелікс 46), Кріштіану Роналду, Бернарду Сілва.

Попередження: Степаненко 25, Ярмоленко 47, Зінченко 90+4, Коваленко 90+5 – Пепе 2, Рубен Діаш 64

Вилучення: Степаненко, 72

Новини від "То є Львів" в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/inlvivinua.