Олександр Усик здобув історичну перемогу у Москві та став абсолютним чемпіоном світу!

Олександр Усик (15-0, 11 КО) в Москві розгромив Мурата Гассіева (26-0, 19 КО) і став переможцем Всесвітньої боксерської суперсерії.

Стартові раунди пройшли під диктовку Усика – українець грамотно розстрілював Гассіева з дистанції і не дозволяв супернику підібратися на ударну позицію.

Вперше Гассієв про себе заявив в кінцівці четвертого раунду, діставши голову Усика хльостким ударом справа. Олександр відчув ударну потужність Мурата, але виду не подав.

Ближче до екватора бою Усик за рахунок атак серіями став все частіше перегравати Гассієва. Мурат від безвиході відповідав ударами нижче пояса, а найнебезпечніші атаки росіянина Усик відбивав за рахунок чудової роботи ніг.

Після дев’ятого раунду домінування Усика досягло свого піку – українець викидав десятки точних ударів, а Гассиев лише уперто йшов вперед і брав на себе всі атаки суперника.

У чемпіонських раундах втомлений Гассієв остаточно перестав повноцінно конкурувати з Усиком. Олександр до останнього раунду розбивав суперника і не залишив нікому сумнівів у своїй перемозі. Суддівські записки лише підтвердили безумовне домінування Усика – 120: 108, 119: 109, 119: 109.

Перемога над Муратом Гассіевим зробила Олександра Усика володарем п’яти найпрестижніших титулів у важкій вазі (WBA, WBO, WBC, IBF, IBO і The Ring). Усик став першим українським боксером, який зібрав в своїх руках всі основні титули в окремо взятій категорії.

Новини від "То є Львів" в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/inlvivinua.