Олександр Усик отримав церковну нагороду з рук очільника УПЦ МП Онуфрія

Абсолютний чемпіон світу з боксу Олександр Усик отримав з рук предстоятеля УПЦ МП “орден преподобного Іллі Муромця 1 ступеня”.

Про це повідомляє прес-служба УПЦ МП, пише УП.

“Абсолютний чемпіон світу з професіонального боксу Олександр Усик отримав з рук Предстоятеля УПЦ орден преподобного Іллі Муромця 1 ступеня”, – сказано у повідомленні.

Нагороду очільник УПЦ МП вручив спортсмену в ході церемонії нагородження “Майбутнє нації”, що відбулась 14 грудня в залі Національної опери України.

“На заході було нагороджено дітей та юнаків, які протягом поточного року досягли особливого успіху в галузях освіти, науки, культури та спорту. Юні номінанти представляли Україну на міжнародному рівні, де показали високі результати”, – йдеться у повідомленні.

Після отримання нагороди Олександр підкреслив, що до успіху приводить лише 1% таланту і 99% копіткої праці.

Разом з тим варто відзначити, що чемпіон світу з боксу Олександр Усик дав розгорнуті коментарі з приводу агресивних висловлювань на свою адресу після того, як стало відомо, що він готовий стати на захист ченців у разі спроби захоплення Києво-Печерської лаври, боксер готовий стати на захист ченців.

“Ви знаєте, що у мене дуже багато однодумців. Дивіться, якщо хтось говорить, що хоче зробити боляче комусь, ви не будете захищати слабкого? Так, це здоровий чоловік повинен робити. Це нормально. Якщо ви йдете по вулиці, і побачите, що хтось когось б’є, ви повинні встати на захист, тому що це байдужість, якщо ви не зробите цього”, – зазначає боксер.

Також Усик прокоментував свою позицію з приводу ставлення до Української Православної Церкви. Зокрема, він відзначив, що не розуміє чому певні “сили” можуть забирати святині чи інше майну у священників.

“Чому, якісь радикально налаштовані люди, повинні йти кудись і щось забирати? Де взагалі поліція буде в цей час? Де взагалі закон? На чиїй стороні він буде? Природно, я стану на бік свого будинку, своєї віри”, – підкреслює Усик.

Захід організовує ГО “Культурний центр України” з 2013 року. Голова – головний редактор ПАТ НСТУ Ірина Слєпушова.

Нагадаємо, раніше Усик пообіцяв стати на бік ченців у разі, якщо радикали підуть захоплювати Лавру.

Як повідомлялося, у суботу об’єднавчий собор обрав митрополита Переяславського і Білоцерківського Епіфанія (Думенка) на пост предстоятеля єдиної Української православної церкви.

Глава Української православної церкви Московського патріархату (УПЦ МП) Онуфрій офіційно втратив титул митрополита Київського.

Новообраний предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфанй заявив, що після Об’єднавчого собору митрополит Онуфрій буде тільки митрополитом Російської православної церкви в Україні.

Новини від "То є Львів" в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/inlvivinua.