Вівторок, 16 квітня

Несправний феєрверк вбив воротаря збірної Латвії з хокею

Під час святкування Дня незалежності США несправний феєрверк поцілив у 24-річного воротаря національної збірної Латвії з хокею Матісса Ківленіекса. Про це 5 липня повідомило місцеве видання The Detroit Free Press.

Джерело: Zahid.net.

Лікарі оперативно приїхали на виклик, але в лікарні підтвердили смерть Ківленіекса. Спершу причиною смерті хокеїста вважали травму голови внаслідок падіння на підлогу, але судово-медична експертиза підтвердила версію із потраплянням заряду феєрверка.

У поліції зазначили, що правоохоронці розслідують подію як нещасний випадок, а не вбивство, але продовжують збирати докази й опитувати свідків. Федерація хокею Латвії та команда «Коламбус Блю Джекетс» висловили свої співчуття з приводу смерті Ківленікса.

Матісс Ківленіекс народився в столиці Латвії Ризі. У 2017 році як вільний агент приєднався до «Коламбус Блю Джекетс», після чого також виступав за команду «Клівленд Монстерс» Американської хокейної ліги.
 

На чемпіонаті світу з хокею у 2021 році Ківленіекс виступав на чотирьох матчах за збірну Латвії, яка посіла там одинадцяте місце. Він, серед іншого, грав у матчі, на якому латвійці вперше за свою історію перемогли збірну Канади з рахунком 2:0.

Новини від "То є Львів" в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/inlvivinua.