п`ятниця, 19 квітня

На ЧС-2019 із зимових видів спорту параолімпійська збірна України посіла перше місце

Українські паралімпійці тріумфально повернулись додому з чемпіонату світу-2019 із зимових видів спорту, що завершився у Канаді. Наша збірна виборола 42 медалі та посіла перше місце у загальнокомандному заліку.

< Національна паралімпійська збірна України з зимових видів спорту з 42-ма нагородами (9 золотих, 16 срібних та 17 бронзових медалей) стала першою на чемпіонаті світу-2019, що проходив у канадському місті Прінс Джордж. Вчора, 26 лютого, наші паралімпійці повернулись додому, де їх урочисто зустріли в аеропорту Бориспіль, повідомляє Укрінформ.

Зауважимо, що у всі змагальні дні, українські паралімпійці ні разу не поступилися першим місцем у загальнокомандному заліку. Зокрема, в останній день змагань, наші спортсмени вибороли у лижних перегонах (довга дистанція) чотири медалі: дві срібні та дві бронзові.

Загалом 13 із 19 спортсменів, які презентували Україну на цьому чемпіонаті світу, вибороли високі нагороди, сім з них – золоті.

Найбільше медалей у складі збірної України здобули Людмила Ляшенко, Тарас Радь і Оксана Шишкова. Одразу чотири золоті медалі у Людмили Ляшенко (три у біатлоні та одна у лижних перегонах).

Тарас Радь виграв шість нагород, з яких три золоті медалі у біатлоні. Оксана Шишкова також здобула шість нагород, з яких одне «золото» у лижних перегонах.

Новини від "То є Львів" в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/inlvivinua.