п`ятниця, 19 квітня

“Якщо не знизяться комунальні тарифи, уряд Гончарука піде у відставку” – Зеленський

Новий уряд повинен знизити вартість комунальних послуг для населення, інакше президент Володимир Зеленський ініціює його розпуск

Про це глава держави заявив на телеканалі “1+1” в інтерв’ю з нагоди 100 днів свого президентства, розповідає Еспресо.TV.

“Задача така поставлена новому уряду: вони повинні показати модель, і якщо не буде зменшення комуналки, будемо прощатися з урядом. Все, що вони зможуть, вони зроблять”, – сказав він.

Зеленський уточнив, що власне ціна комунальних послуг може лишатися такою ж, але тоді мають зрости доходи.

“Питання не в тому, яка ціна комуналки, питання – який відсоток від того, що людина отримує, пенсію чи заробітну плату, вона сплачує за комуналку… Комуналка може бути й такою ж, тому що є ринкові ціни і таке інше – тоді збільшуємо пенсії, субсидії, заробітну плату. Тобто ми говоримо про відсоток, не може 50%, 70%, 80% чи 90% від тієї суми, яку отримує людина, вона не може сплачувати за комуналку”, – стверджує президент.

Він уточнив, що Кабінет Міністрів знає про його позицію і “щось готує”.

  • У цьому ж інтерв’ю Зеленський розповів, як він ставиться до діяльності Медведчука, а також про те, коли чекати перших вироків у гучних кримінальних справах, пов’язаних із хабарництвом.
Новини від "То є Львів" в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/inlvivinua.