п`ятниця, 19 квітня

Як економити паливо в автомобілі – поради

В Україні через війну спостерігається дефіцит палива. У зв’язку з цим АЗС почали продавати бензин виключно по талонах і для спецтранспорту.

Для економії бензину більшість почали користуватися громадським транспортом.

  • Плануйте поїздку

Використовуйте паливо лише за потреби, а не для того, щоб виїхати на прогулянку. Якщо ви дійсно не можете обійтися без свого транспорту – розплануйте якомога детальніше поїздку і пошукайте найкоротший маршрут.

  • Уникайте заторів

Коли автомобіль стоїть у заторі, він поглинає близько 1-1,5 л за годину. Якщо вам необхідно дістатися роботи, але на дорогах є затори – користуйтеся громадським транспортом. Найзручнішим буде метро або трамвай.

  • Їдьте повільно

На високій швидкості автомобіль споживає більшу кількість пального. Це ще одна причина не перевищувати швидкість у населених пунктах, а на автотрасах не розганятися.

  • Вимкніть всі зайві прилади

У спеку багато хто вмикає в автомобілі кондиціонер, який також споживає паливо. Якщо в салоні не вистачає повітря, або дуже гаряче – відкрийте вікна та люк.

  • Не залишайте автомобіль на сонці

Коли транспорт нагрівається, він починає споживати більшу кількість бензину. Саме тому, намагайтеся паркувати автівку в тіні, щоб уникати її нагрівання.

Новини від "То є Львів" в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/inlvivinua.