Яйця по 8 грн. Міноборони суттєво знизило ціни на продукти для військових

Для прозорості закупок послуг з організації харчування ЗСУ Міністерством оборони України були опубліковані нові дані до восьми договорів з організації харчування військових. Вартість окремих товарів та договорів суттєво знизили до ринкових цін через скорочення терміну дій угод.

Джерело: Львівський портал.

«Вартість послуги з забезпечення харчування склали від 137,04 грн до 144,06 грн. Зниження цін було зумовлене зменшенням термінів контрактів, що позбавило постачальників враховувати інфляцію та інші ризики – йдеться у повідомленні.

Ціни на продукти, які закуповує постачальник, також враховуватимуть логістику.

«Міноборони закуповує не продукти зі списку, а послугу з організації харчування військової частини, яка, окрім самих продуктів, включає в себе: приймання, зберігання, переміщення, освіження запасів продовольства, видача продуктів харчування, їх облік, приготування страв у стаціонарних та польових умовах, забезпечення технічних засобів приготування їжі паливом, підтримання обʼєктів продовольчої служби (їдалень, складів), обладнання та майна в належному стані та їх технічне обслуговування, відшкодування комунальних витрат та інші заходи, згідно з заявками командирів військових частин у визначених в заявках місцях. Всі ці витрати закладено у вартість, які безпосередньо лягають на плечі кожного з постачальників без будь яких інших доплат за логістику тощо», – йдеться у повідомленні.

Відповідна інформація опублікована без відомостей щодо номерів військових частин, їх місце розташування та кількості особового складу.

За новими договорами ціна яєць із 17 грн до 8-9 грнв залежності від сорту, а куряче стегно замість 120 до 90,96 грн за кілограм.

Новини від "То є Львів" в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/inlvivinua.
ТЕГИ: